Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Обучения
02 ное
2010
 
 

Хай Компютърс ще обучава кадрите си по проект по ОП „Човешки ресурси”

Проектът „Повишаване на квалификацията на заетите лица в Хай Компютърс” предвижда повишаване адаптивността на специалистите в компанията чрез специализирано обучение за част от професия „Техник на компютърни системи” и Security +, разработено от CompTIA.

6196 прочитания

Хай Компютърс получи одобрение за започване на изпълнението на проекта си „Повишаване на квалификацията на заетите Проект на Хай Компютърс по ОПРЧРлица в Хай Компютърс” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Проектът предвижда обучение за част от професия „Техник на компютърни системи” за информационна сигурност Security+ и продължителността му е 8 месеца. Насочен е изцяло към служители на компанията, занимаващи се с техническа поддръжка. Повишаване на квалификацията им ще позволи постигане на конкурентна адаптивност и компетентност на всеки от обучаемите в областта на развитието на компанията. Заедно с това, чрез запазване на екип от тясно специализирани професионалисти с доказан и систематичен теоретичен опит и практическа подготовка ще се повиши конкурентността на компанията като цяло.

Като резултат проектът ще стабилизира и утвърди позициите на Хай Компютърс като компетентна и водеща в областта на решенията за информационна сигурност компания.Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд. Договорът е с № ESF 2102-01-01050 и се финансира по схема за безвъзмездна финансова помощ.


Европейски социален фонд

Проектът “е разработен с цел да се повиши квалификацията на заетите специалисти и да им даде една конкурентна от гледна точка на пазара, фирмата и самите служители квалификация. Целите са разработени на база на оценка на персонала, показваща, че слабите страни на служителите са в систематичното и задълбочено познание на информационна сигурност, концепциите за сигурност, както и съществени разликите между придобитото образование и практическия опит, костващи грешки и много време за реакция и спиращо тяхното развитие”, пише в одобрения договор.

Придобиването на част от професия „Техник на компютърни системи” и преминаването на обучение Security +, което е разработено от CompTIA ще послужи като основа за тяхното развитие и за успешната им реализация в компанията, уточнява се в документа. Курсовете по програма CompTIA са всепризнати в световен мащаб като стандарт за преподаване на основите на информационна сигурност и съответно са избрани за да осигурят качеството на образованието. Броят на специалистите с такъв тип образование рефлектират върху конкурентността на компанията. Дейностите по обучение в тази сфера ще подействат стимулиращо за развитието на служителите, за попълването в пропуските на тяхната квалификация и същевремнно ще подействат стимулиращо за дейността на компанията. Дейностите ще рефлектират и в намаляване на времето за престой на служителите, систематичността на ежедневно извършваните дейности и по този начин ще засегнат пряко тяхната продуктивност, пише в договора.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас