Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Безжични
25 окт
2010
 
 

Макс Телеком вкара мобилен WiMAX интернет в Renault Twingo

Мобилният маршрутизатор URoad 5000 осигурява Интернет на всички пътници в колата, стига тя да е движи в зоната на Wimax покритието на Макс Телеком.

6551 прочитания

Високоскоростен Wimax базиран мобилен интернет вече се предлага в гамата автомобили Renault Twingo.

 

Високоскоростен Wimax базиран мобилен интернет вече се предлага в гамата автомобили Renault Twingo.

 

Услугата на Макс Телеком бе демонстрирана в сътрудничество с Рено Нисан България. Тя се предоставя посредством първия в Европа WiMAX/WiFi рутер джобен формат URoad 5000, който работи с вградена батерия и е интегриран в автомобилите. „Потребителите в България са първите европейци, които могат да усетят удобството от използването на тези устройства. Модемът гарантира достъп до интернет, без обвързване с кабели или сериозни ограничения в броя на крайните устройства. Най-привлекателната функция на URoad 5000 е възможността за връзка с глобалната мрежа по време на движение", обясняват от Макс Телеком.

Рутерът осъществява през WiMAX връзка с Интернет и след това през WiFi мрежатаго разпределя към всеки, който разполага с преносимо WiFi устройство. URoad 5000 може да осигури Интернет връзка на 10 WiFi устройства - компютри, портативни плейъри, игрови конзоли, PDA.

„Решението позволява дори създаването на напълно мобилна локална мрежа, която може да „се движи" заедно с автомобила и е достъпна в движение от всички пътници в колата. Така, при пътуване с автомобил в зона на покритието на Макс Телеком, пътниците могат да използват времето за работа, забавление или достъп до социалните мрежи", допълват от Wimax оператора.

CW/Б 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас