Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Софтуер
21 окт
2010
 
 

Проведе се SPI Meets in Sofia 2010

Събитието за пръв път обедини конференциите CEE SPI и EuroMed SPI.

5583 прочитания

Георги Шарков, ESI Center BulgariaНа 18 и 19 октомври в София се проведе конференцията SPI Meets in Sofia 2010, обединяваща за пръв път четвъртото издание на конференцията CEE SPI (Central Eastern Europe – Software Process Improvement) на Kugler Maag CIE, Германия, и първото издание на EuroMed SPI (European and Mediterranean Software Process Improvement) – конференция на Европейския софтуерен институт (ESI), Испания. Домакин на съвместната инициатива бе ESI Center Bulgaria.

Събитието се организира съвместно с Института по софтуерно инженерство (SEI), федерално финансиран R & D център, движен от университета Карнеги Мелън, както и с подкрепата на Американската агенция за международно развитие (USAID).

Основните теми на конференцията бяха свързани с „превода“ на качеството от абстрактни модели към реална ефективност и конкурентоспособност на бизнеса (внедряване на Agile и CMMI, IT Mark, Six Sigma), повишаване възвръщаемостта на инвестициите и конкурентоспособността, добри практики при управление на проекти, екипи и организации.

Почти всички лектори на конференцията бяха чужденци, сред които се открои д-р Пол Д. Нилсън, директор и CEO на SEI, който представи визията си за бъдещето на ИКТ обществото и „укротяване“ на сложните системи. Други основни лектори бяха д-р Ралф Мюлер от Eclipse Fopundation, който обхвана системите с отворен код и моделите за международно сътрудничество и Пол Клемънс от SEI, автор на съвременните модели за софтуерни архитектури, който представи тенденциите за индустриализация на софтуерните продуктови линии.

В рамките на конференцията се включиха и представители на SEMP (Software Engineering Management Program) – съвместен проект на ESI Center Bulgaria и Карнеги Мелън, финансиран от фондация „Америка за България“ и USAID, за професионална квалификация на ИТ мениджъри с цел създаване на магистърски профил в партньорство с водещи наши университети и индустрията.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас