Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Обучения
20 окт
2010
 
 

HP атакува Cisco сертифицирането

Инициативата на HP ExpertONE ще обучава ИТ инженерите как да преработят старата архитектура на центровете за данни според указанията HP "Converged Infrastructure".

3694 прочитания

HP обяви тази седмица програма за обучение и сертифициране на ИТ служители, отговарящи за конвергентната корпоративна инфраструктура и преработка на архитектурата в центровете за данни.

Сюзън Ъндърхил е вицепрезидент на HP и отговаря за глобалните обучения и сертифицирания.На конференцията Interop 2010 в Ню Йорк HP представи HP ExpertONE, която е създадена да обучава ИТ екипи за консолидиране, експлоатация и поддръжка на мрежова, съхраняваща, сървърна и софтуерна инфраструктура според препоръките на HP за конвергентна инфраструктура. Инженерите се обучават на техниките от „HP Converged Infrastructure", които „преобразуват техните ИТ среди в отворен, ориентиран към услугите, център за данни с намалена сложност и повишена гъвкавост на бизнеса", твърдят от компанията. Сюзън Ъндърхил е вицепрезидент на HP и отговаря за глобалните обучения и сертифицирания.

Наблюдатели посочват, че HP навлиза в сертифициращите програми за ЦОД в условията на яростните атаки от Cisco решението Unified Computing System. Платформата на Cisco, която интегрира комутация, сървъри, виртуализация и достъп до съхранението на данни, е проектирана да преработи архитектурата на досегашните центрове за данни, включително на онези, които ползват блейд системи на HP, и вече е убедила 1700 клиента да ползват UCS след пускането на решението през юни 2009.

Много от тези 1700 корпоративни клиента се дължат на агресивното наемане на обучени от Cisco специалисти за UCS. Пускането на UCS пък „разведе" дългогодишните партньори Cisco и HP.

Инициативата HP ExpertONE включва и програма „Fast Track", която дава удостоверения на курсистите за техните съществуващи сертификации и опит, включително на онези със сертификати Cisco CCIE и CCNA. Курсовете се предлагат от над 150 обучаващи центъра и академични институции в целия свят, могат да бъдат провеждани онлайн, на място или персонално.

ExpertONE предлага също „Master ASE" (M/ASE)-Converged Infrastructure Architect – програма за обучение и сертифициране, която дава знания за влиянието на новата технологична инфраструктура върху бизнес процесите и възвръщаемостта на инвестициите.

С друг ход, насочен срещу Cisco, HP обяви услуги за мрежово планиране и миграция, с които да позволи на потребителите „да мигрират от парадигмата на един единствен доставчик" към мултивендорна мрежа, която „е два пъти по-бърза и с до 65% по-ниска обща стойност на притежание."

Това мрежово сертифициране може също да бъде преминато чрез „бързата лента" на база на съществуващите „акредитиви", което би намалило времето за обучение със 77%, добавят от HP.

Network World, САЩ 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас