Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Проектори
19 окт
2010
 
 

Acer H7531D - Full HD проектор с богат набор от функции

Устройството автоматично преминава в ECO режим на работа, ако към него не бъде подаден сигнал за повече от 5 минути, при което електрическата консумация се понижава с до 20%.

11023 прочитания

Тайванската компания Acer представи поредното си решение в сегмента на мултимедийните проектори - H7531D. Устройството предлага Full HD (1080p) резолюция и 16:9 съотношение на образа, както и богат набор от функции за улеснена работа.
По-доброто ниво на черното е ключов елемент за един наистина качествен проектор. А този продукт на Acer използва технологията DynamicBlack, която анализира съдържанието кадър по кадър и динамично настройка всяка сцена за постигането на оптималните нива на черното, запазвайки в същото време оригиналната осветеност на изображенията. Нивото на контраст достига до 50000:1, а максималното ниво на осветеност е 2000 ANSI лумена.

Acer H7531D възпроизвежда изображенията с естествени и балансирани нюанси благодарение на технологията Acer ColorBoost II+, разчитаща на 6-сегментно цветно колело, мощен процесор за обработка на образа и специално оптимизирана лампа за максимално ефективно цветово възпроизвеждане.
С времето, традиционните проектори могат да пострадат от влошаване на цветовете, в следствие на което да се прояви жълтеникав или зеленикав оттенък върху проектирания на екрана образ. За да избегнат това, проекторите на Acer използват специалната DLP технология ColorSafe II и система на Acer за компенсация на цветовете като част от оптичните компоненти.


Освен поддръжката на Full HD (1080p) резолюция, H7531D разполага и с два HDMI конектора. Acer H7531D идва с корпус в елегантно бял цвят със сребърно покритие на определени детайли и заоблени ъгли. Специална синя подсветка осветява контролните бутони за тяхното по-лесно използване в тъмни помещения.
Благодарение на специалния режим за компенсация на цветовете, в зависимост от цвета на стената, Acer H7531D може да възпроизвежда точно нюансите на цветовете дори когато образа бива проектиран върху цветна стена. Достатъчно е само да изберете цвета на вашата стена от менюто и проектора автоматично ще направи необходимите корекции на цветовите тонове на проектирания образ.
Ако пък имате моторизиран екран за проекция, то можете да се възползвате от интегрирания в проектора 12V контролен порт, така че да свържете управлението на екрана с проектора. Това ще ви осигури автоматично спускане на екрана при пускане на проектора и съответно неговото прибиране обратно, когато решите да спрете да гледате и изключите своя Acer H7531D.

Трудностите при домашната инсталация лесно могат да бъдат превъзмогнати благодарение на наличната вертикална Keystone корекция за изкривяването на образа, както автоматична, така и ръчна. С помощта на тази корекция лесно можете да се справите с потенциалните проблеми с вертикално изкривяване на образа, възникващи при проекция под ъгъл. Освен това Acer H7531D разполага с възможност за автоматична корекция на образа при монтаж на тавана, благодарение на специален сензор за гравитация, който определя дали проектора е обърнат за инсталация на тавана и съответно автоматично обръща образа, ако е необходимо.
Освен че осигурява до 4000 часа живот на лампата, H7531D разполага и с инструмента Acer EcoProjection, който служи за управлението на енергопотреблението в режим на очакване, с цел да спести значително изразходваната електроенергия и да подпомогне за опазването на околната среда.


Проекторът автоматично преминава в ECO режим на работа, ако към него не бъде подаден сигнал за повече от 5 минути, при което електрическата консумация се понижава с до 20%. Като част от Acer EcoProjection пакетът е и Acer ePower Management, инструмент за задаване на специални потребителски енергоспестяващи настройки. Новите проектори осигуряват тиха работа с ниво на издавания шум от 26dB в Eco режим (30dB в нормален режим).
Видео проекторите Acer H7531D идват с 5 годишна гаранция за DLP чипа и 1 година за лампата, без да има ограничение за използваните часове. 

ЕТИКЕТИ:
Acerпроектор
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас