“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »“ кариера
29 юли
2010
 
 

HP: »“-тата имат нужда от специална социална мрежа

5986 прочитани€

 омпани€та разработва именно такава - нарича се 48Upper и е с цел технологично сътрудничество, не срещи.

¬ъпреки изобилието на социални мрежи, Hewlett-Packard скоро ще представи завършената верси€ на сво€ собствена такава мрежа, но специално насочена към »“ професионалисти. ѕонасто€щем сайтът, наречен 48Upper, се подготв€ за бета тестване.

»мето на мрежата произлиза от сграда на HP в  упъртино,  алифорни€. “€ обедин€ва познати инструменти за социална комуникаци€ и колаборативно, базирано на при€телско общуване сподел€не на знани€. —айтът, макар и дори да не е в бета, вече е онлайн и идва със собствен манифест, разбира се, насочен към »“-тата, който гласи „“върде дълго жив€хме със стереотипа на това да бъдем интровертни, песимистични самотници". ¬ сайта има и видео, показващо гол€мото учудване на колегите в офиса, когато изведнъж »“ отдела започва да се забавл€ва.

–едица елементи отличават 48Upper от масовите социални мрежи. —ъздателите на сайта очакват потребителите да търс€т помощ по различни технологични въпроси от външни »“ специалисти, но този нов инструмент ще предлага на задаващите въпроси н€колко начина за скриване на информаци€ за бизнеса им, ко€то не жела€т да разкриват. 48Upper ще използва запитвани€та за изграждането на технологична библиотека. ¬идимостта на информаци€та в това хранилище на знани€ ще може да бъде контролирана от самите генератори на съдържание, които ще могат да € отбел€зват като „публична", за да е достъпна за останалите абонати на услугата, но без това отбел€зване данните н€ма да са налични за други.

“ехнологичната информаци€ в 48Upper н€ма да е ограничена до продуктите на HP. ћатю Ўвимър, старши директор за продуктите за бизнес технологични операции в компани€та, очаква библиотеката на социалната мрежа да разполага с данни за вс€какви технологии, използвани от »“ специалистите. —айтът ще може да се възползва и от системите за бизнес управление на HP. ≈дин потребител на такава система на HP - ’енри ям, вицепрезидент „ орпоративен мениджмънт" във фирмата за управление на активи Neuberger Berman LLC - см€та, че концепци€та има потенциал и е за€вил, че би помогнал за успеха на такъв проект. „—ега сме в един св€т на бъркоти€", казва той, добав€йки, че »“ служителите преминават през много форуми в търсене на даден отговор.

»нструментите за сътрудничество са особено нужни, защото »“ професионалистите днес имат отговорности, които пон€кога изискват експертиза в н€колко дисциплини, което издига важността на необходимостта от комуникаци€, подчертава Ўвимър.

Computerworld (—јў)

ѕрочетете още:  олежът по телекомуникации и HP с обща академична програма

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас