Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
31 мар
2010
 
 

Създателят на FoxTrot „сръгва" политиката на Apple относно iPad и Adobe Flash

1495 прочитания
Ако бях карикатурист, щях да искам да бъда Бил Аменд - просто не мога да направя нищо друго освен да се възхищавам на автор, който още през 2003 г. беше способен да създаде шега за C програмирането, публикувана в стотици вестници по цял свят", така започва статията си Марко Табини от Macworld.com.

Комиксите на Аменд могат най-точно да бъдат определени като „дебелашки". Художникът, който е заявен фен на Apple от много време, често включва продуктите на компанията в работите си, обикновено по леко дегизиран начин - например компютърът iFruit, на който комичният 10-годишен главен герой Джейсън Фокс (алтер егото на Аменд) прекарва повечето си време, замисляйки неправдоподобни планове за световна доминация (освен ако не е зает с играта World of Warquest). Да не споменаваме създаването на една от най-добрите карикатури на Стийв Джобс.

Имайки това предвид не е чудно да разберем, че Аменд има какво да каже относно iPad и политиката на Apple. От пет доста дебелашки квадрата в неделния комикс FoxTrot, създаден от Аменд, става ясно, че iPad ще спаси всички супергерои освен един - Светкавицата (Flash). Паралелът между името на супергероя без късмет и нежеланието от страна на Apple Flash технологията на Adobe да бъде включена в таблета е напълно умишлен.

В случай че се чудите - FoxTrot е комикс, който има както печатна така и онлайн версия, а историята му се върти около семейство с фамилията Фокс. Проектът е започнал живота си на хартия на 10 април 1988 г., когато всеки ден от седмицата е присъствал на една от страниците на около 70 вестника. Впоследствие краткият комикс набира популярност и достига до страниците на приблизително 1000 вестника. През 2007 г. Аменд решава да съкрати честотата на историите до веднъж седмично - всяка неделя - за да си освободи време за други неща и да запази и малкото нормалност, която му е останала, както той самият казва на сайта на FoxTrot.

Macworld.com
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас