Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
13 яну
2010
 
 

AOL започва съкращения: от 1200 до 1400 служители ще си тръгнат

2278 прочитания
След като програмата на AOL за доброволно уволняване не постигна целите си миналата година, компанията взе решението да съкрати между 1200 и 1400 служители, които ще бъдат обезщетени.

През декември 2009 г. AOL се опита да прикани до 2500 от общо 6900 свои служители да напуснат, но само 1100 сториха това, заяви говорителката Триша Примроуз на 11 януари.

Вгледахме се във всеки аспект на този бизнес. Преценихме конкурентната си позиция и продуктовото си портфолио на всеки пазар и зададохме трудния въпрос относно областите, които вече не са жизненоважни за стратегията, обясни тя. - Цялата ни работа по регулиране на разходите се отнася до подсигуряването на Aol и нейния бъдещ успех."

Срещите със служителите започнаха на 11 януари в Европа. Общият брой съкратени служители зависи в голяма степен от това колко ще останат без работа на стария континент.

В САЩ картинката е по-ясна. Някои служители получиха заповедите си за съкращение на 11 януари, но повечето бяха уведомени на 13 януари.

Все още е неясен точният брой на съкратените както в САЩ, така и в Европа.

Приходите на AOL спаднаха с 23% на годишна основа до $777 млн. От началото на 2005 г. Дялът на компанията на рекламния онлайн пазар е спаднал до 4,4% през третово тримесечие на 2009 г. от 8,2% през 2005 г., според IDC.

През март миналата година Тим Армстронг беше назначен като главен изпълнителен директор на AOL, след като се премести от Google. Неговата стратегия е фокусирана върху увеличаване на оригиналното съдържание, преработване на рекламните програми и системи и обновяване на мрежовите комуникационни услуги.

IDG News Service, Маями
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас