Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Безжични
13 окт
2010
 
 

Alcoma разработи радиорелейно оборудване за обхвата 17 GHz

5199 прочитания

Alcoma разработи радиорелейно оборудване за обхвата 17 GHzНови радиорелейни продукти за честотния обхват без лиценз 17,1 - 17,3 GHz пусна на пазара чешката фирма Alcoma, която стъпи у нас през март тази година.

„Това е добро допълнение към досега предлаганото оборудване в нелицензния обхват от 24 - 24,25 GHz и е много подходящо решение за урбанизирани райони, където спектърът във всеобщо използваните „свободни" честоти е силно „замърсен", обясняват от чешкия производител.

„От октомври тази година ще се предлагат и продукти за масово използваните честоти от 5,4 до 5,8 GHz, които имат възможност за пренос на трафик със скорост до 230 Mbps и позволяват изграждане на радиорелейни линии на по-големи разстояния", обяснява Борис Бонев, регионален представител на Alcoma. Оборудването се предлага в стандартните варианти – за изцяло външен монтаж и решение с вътрешен и външен терминал.

Външното решение предлага капацитет на връзката до 165 Mbps. „Всичко е побрано в компактен външен терминал и не се налага ползване на помещение за съхранение на апаратурата", казва Бонев. Решението с вътрешен и външен терминал предлага скорости до 340 Mbps, като дава възможност за последващо надграждане и голяма гъвкавост според нуждите на потребителя.

За улеснение на клиентите си – оператори, ISP и корпоративни организации Alcoma е създала специален сайт, даващ допълнителна информация за честотите без лиценз в световен мащаб. В комбинация с калкулатора, достъпен на страницата на фирмата, той се превръща в полезен инструмент за инженерите при предварителните планирания и изчисления на нужните трасета, обяснява Борис Бонев.

CW/Б 

ЕТИКЕТИ:
Alcoma
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас