Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
04 окт
2010
 
 

Двойно повече са проектите тази година за покриване на международни стандарти

629 проектни предложения подаде бизнесът по процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по оперативната програма „Конкурентоспособност.

2802 прочитания

Родните фирми кандидатстваха с 629 проектни предложения по процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Покриване на международно признати стандарти" по оперативната програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” (ОПРКБИ). Документите са подадени в териториалните звена на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). 25 от проектите са получени след изтичане на крайния срок за кандидатстване по процедурата - 30 септември 2010 г., и няма да бъдат разглеждани.
 
Броят на проектите е два пъти по–голям от заявените по същите схеми, които бяха обявени през 2007 г. и 2008 г., отчита Управляващият орган на ОП „Конкурентоспособност" – дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност" в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ). МИЕТ констатира изключително голям интерес на бизнеса към няколко нови момента в процедурата: възможността на българските предприятия да кандидатстват за по-широк спектър стандарти, увеличения максимален размер на помощта и допустимостта на разходите за разработване на проектни предложения.
 
Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 10 млн. евро (19 558 300 лв.). Тя беше обявена на 1 юли 2010 г. и е част от Индикативната годишна работна програма по ОПРКБИ за 2010 г., предвиждаща стартирането на общо 16 процедури на обща стойност 1 300 309 675 лв. 15 от тях са за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по приоритетни оси 1 и 2 на обща стойност 909 143 675 лв.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас