Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
24 сеп
2010
 
 

IBM отваря три аналитични центъра в Европа

Центровете ще се фокусират върху финанси, транспорт, вериги за доставки и други сфери.

3286 прочитания

 

От IBM заявиха на 23 септември, че ще отворят три аналитични центъра в Европа като част от разширяването на бизнеса си в областта на бизнес анализите, подчертано от предложението на компанията на стойност $1,7 млрд. за придобиване на Netezza.

Центровете ще бъдат в Цюрих, Будапеща и Виена. Швейцарският ще се съсредоточи върху финансовите анализи и „Smarter Cities“ - програмата на IBM , която използва технологии на компанията за подпомагане на правителствата в подобряването на градската инфраструктура. Унгарският център ще работи върху зелена инфраструктура и транспорт, а Австрийският – върху оптимизация на енергийни мрежи и вериги за доставки и „Smarter Cities“.

Трите центъра ще са част от глобалната аналитична мрежа на IBM, която помага на клиентите на компанията да откриват модели в данни и да събират информация за техния бизнес.

От IBM предвиждат, че бизнесът им за бизнес анализи и оптимизация ще генерират приходи от $16 млрд. през 2015 г. През последните четири години компанията завърши 23 придобивания в тази сфера и инвестира общо $12 млрд. Голямото синьо вече разполага и с 6000 консултанти в областта. Приходите на IBM от софтуер и услуги за анализи са нараснали с 14% през втората четвъртина на тази година.

Netezza, която бе партньор на IBM и използваше хардуер и софтуер на компанията за своите приложения, произвежда решения за складиране на данни. От IBM казват, че възнамеряват да внедрят продуктите на Netezza в своето Information Management софтуерно портфолио.

IDG News Service (Лондон)

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас