“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ≈-администраци€
16 сеп
2010
 
 

— 19,7 млн. лв. по ќѕј  до 2012 г. ћ“»“— ще осигури 100 е-административни услуги

— над 18 млн. лв. от ќперативна програма "јдминистративен капацитет" за 18 месеца ще бъдат достъпни чрез »нтернет 100 административни услуги. «а над 1 млн. лв. пък отново за година и половина ще се подобри обслужването на гражданите и бизнеса в ћ“»“— чрез развитие на е-управление в областта на пространствените данни и услуги.

3758 прочитани€

Ћого на ќѕј  ƒва договора за предостав€не на безвъзмездна финансова помощ по процедура „ѕодобр€ване на обслужването за гражданите и бизнеса, в т.ч. чрез развитие на електронното управление” (подприоритет 3.1) б€ха връчени на представители на ћинистерството на транспорта, информационните технологии и съобщени€та (ћ“»“—) от ръководител€ на ”правл€ващи€ орган на ќперативна програма „јдминистративен капацитет” (ќѕј ). “ова съобщиха от дирекци€ "ќперативна програма "јдминистративен капацитет" към ћинистерството на финансите.

ѕърви€т договор е по проект „ѕодобр€ване на обслужването на гражданите и бизнеса, в това число чрез развитие на електронното управление”, по проведена в кра€ на миналата година процедура по подприоритет 3.1 с идентично наименование.

—тойността на проекта е 18 429 864 лв., а срокът за изпълнение – 18 месеца. ƒо кра€ на периода тр€бва да бъдат достъпни чрез интернет 100 административни услуги. —ред очакваните резултати от проекта са още изменение и допълнение на съществуващата нормативна база в сферата на предостав€нето на административни услуги по електронен път, дефинирани и вписани в регистрите на електронното правителство услуги и данни, предостав€ни от първичните администратори, създадени стандарти за електронните услуги, както и реализирано обучение на служители на ведомството.

¬тори€т договор е по проект „ѕодобр€ване на обслужването на гражданите и бизнеса в ћ“»“— чрез развитие на електронното управление в областта на пространствените данни и услуги (е”ѕƒ)”, който беше одобрен в рамките на същата процедура. ќбщата стойност на проекта е 1 228 170,50 лева. —рокът за изпълнение на този проект също е 18 месеца. ÷елта на проекта е да бъдат публикувани и достъпни чрез интернет пространствени данни в областта на железопътни€ транспорт и да бъдат внедрени геобазирани софтуерни приложени€ и бази данни, в съответствие с европейските изисквани€.

— това размерът на договорите средства по ќѕј  достигна над 165 млн. лв. или близо половината от стойността на ц€лата оперативна програма. 

 

≈“» ≈“»:
ќѕј финансиране
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас