Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
13 сеп
2010
 
 

HP потвърди придобиването на ArcSight за $1,5 млрд.

Сделката ще даде на HP установена технология за следене на мрежови събития.

3017 прочитания

 

На 13 септември от Hewlett-Packard обявиха, че ще придобият производителя на решения за сигурност ArcSight за $1,5 млрд. Това потвърждава новината на Wall Street Journal от 12 септември, в която медията, цитирайки неназовани източници, заяви, че на следващия ден HP ще обяви сделката.

Придобиването се очаква да приключи до края на годината.

ArcSight продава установени продукти, който дава на системните администратори възможността да следят мрежите си и логовете за значи от хакване или неоторизирани дейности. Комбинирани със софтуера на HP за управление на ИТ, тези решения ще позволят на потребителите да засичат заплахи, да разбират техния ефект и да вземат корективни мерки, обяснява Бил Вегте, изпълнителен вицепрезидент за софтуера в HP. В допълнение клиентите, търсещи сигурност, търсят не само софтуер, а и допълващ хардуер и услуги, а HP може да предостави тази комбинация, изтъква той.

За ArcSight се говореше като за цел за придобиване през последните няколко години, като за потенциални купувачи се спрягаха Oracle, HP и IBM.

Това е второто голямо придобиване на HP за кратък период от време. На 12 септември компанията победи Dell в борбата за купуването на 3PAR. Крайната оферта на Hewlett-Packard достигна $2,35 млрд., много повече от първоначалното предложение на Dell от $1,15 млрд.

IDG News Service (Сан Франциско)

IDG News Service (Бостън)

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас