“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ÷ентър за данни
01 сеп
2010
 
 

Dell атакува »нтернет компаниите с нови€ си модулен център за данни

Dell започна да продава нова архитектура на големите доставчици на »нтернет услуги

3017 прочитани€
Dell не шумеше много около своите продукти за модулни центрове за данни, но на 1 септември показа нова архитектура, ко€то започва да продава на „хипер" клиенти, сред които са »нтернет мастодонти като Microsoft и Facebook.

—тив Ўукенброк, президент на групата за големи корпоративни клиенти в Dell


ѕървите модулни центрове за данни, включително показани€т преди 2 години, ползват стандартни контейнери, побиращи сървърите и другото »“ оборудване.  онтейнерите са със за€кчена конструкци€, относително евтини и лесно преносими, но според н€кои не са много гъвкави.
Ќай-нови€т модел на Dell „изостав€" контейнера и вместо това побира 12 стандартни сървърни стойки в две редици в стоманена скелетна структура с централна пътека за обслужване на ÷ќƒ-а. “ри или четири от тези структури могат да бъдат долепени, зависи какъв изчислителен капацитет е нужен, об€сн€ват от Dell.
«ахранването и охлаждането също са модулни. ќхлаждащите устройства се прикрепват на върха на стоманената конструкци€ и могат да бъдат тип изпарител или водно базирани в зависимост от това кое е по-подход€що за месните климатични услови€. –езервното захранване се закачва откра€.
„ƒостав€ме тези устройства на н€колко клиента", каза —тив Ўукенброк, президент на групата за големи корпоративни клиенти в Dell, в речта си на конференци€та VMworld в —ан ‘ранциско.
—истемите се продават от групата Data Center Solutions в Dell, ко€то създава и сървъри по за€вка и работи обикновено с много големи корпорации. Dell обаче продава свои DCS сървъри и на по-малки предпри€ти€ и може да постигне същото и с модулните центрове за данни, ако има достатъчно търсене.
—ървърните производители като Hewlett-Packard, IBM и SGI също продават модулни центрове за данни, както и производител€ на захранващо оборудване Active Power.  олокационни€т доставчик i/o Anywhere също навлезе на този пазар.
ћодулните центрове за данни откриха празна пазарна ниша, тъй като позвол€ват на компани€та клиент да добав€ изчислителна мощ, без да гради скъпоструващ център за данни с повдигнати подове. ≈дин от клиентите на Dell ги държи в обикновен склад, каза Ўукенброк. ќсвен това те побират огромна изчислителна мощ в малко пространство и са изключително ефективни в енергийно отношение.
„»нфраструктурата се промен€, тъй като ние градим тези публични и частни облаци, казва Ўукенброк. - ÷ентровете за данни също се промен€т драстично."
IDG News Service, —ан ‘ранциско
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас