Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
30 авг
2010
 
 

CloudStart на HP ускорява разгръщането на частни облаци

От HP препоръчват на компаниите да започнат да използват облака като си изградят частен такъв.

3243 прочитания

На 30 август Hewlett-Packard свали покривалото от CloudStart - пакет, който включва хардуер, софтуер и консултантски услуги, и цели да ускори конструирането на частни облаци. CloudStart ще позволи на едно предприятие да си изгради частен облак за 30 дни, твърдят от компанията.

CloudStart се предлага от HP Cloud Consulting Services и ще използва Cloud Service Automation инструментите на компанията. Продуктът ще помага на корпоративните клиенти с техните облачни инсталации и ще предоставя инструменти за автоматизация за управление на облачно базирани приложения, според HP.

Най-естествената еволюция от традиционния център за данни към облака е като първо приложенията се оптимизират за частен облак и след това се премине към хибридна среда, според HP.

Пакетът CloudStart засега е достъпен в региона Азия-Тихи океан и Япония, но се очаква се появи глобално пред декември.

На 26 август от HP обявиха придобиването на Stratavia - базиран в Денвър производител на софтуер за автоматизация на бази данни и приложения. Според HP, технологиите на Stratavia ще помогнат за опростяването на разгръщанетп и управлението на приложения в хибридни ИТ среди - физически, виртуални и облачни.

IDG News Service (Стокхолм)
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас