Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Назначения
30 авг
2010
 
 

Георги Ранделов оглави Microsoft България

Бившият ръководител на IBM България ще заеме поста генерален директор на Microsoft България, наследявайки Огнян Киряков.

8810 прочитания
След дълго чакане, от Microsoft България обявиха името на новият ръководител на българското звено на софтуерния гигант. От 1 септември, бившият генерален директор на IBM България Георги Ранделов (на снимката) ще заеме аналогичната отговорна управленска позиция в Microsoft България. В края на месец май, Киряков съобщи за оттеглянето си от ръководния пост. До края на 2007 г. той беше генерален директор на представителството на Xerox у нас. Преди да се наеме с управлението на българския офис на компанията, Киряков бе технически директор на Xerox Евразия.


Ранделов има над 18 години опит в сферата на ИТ и управлението. ИТ кариерата си той започва през 1991 г. като продуктов мениджър в компания-партньор на IBM. Следва 15-годишна международна кариера в IBM, като първо заема позицията генерален директор на IBM за България. В този период, заедно с ръководения от него екип, създава едни от най-успешните центрове за Европа. През 2008 г. и 2009 г. отговаря за бизнес развитие "Стратегически проекти", "Малък и среден бизнес"  във Великобритания, Швейцария,  Германия, Скандинавските държави и Австрия.

Преди присъединяването си към Microsoft, през последните 5 месеца Ранделов се занимава с консултантска дейност, като работи с клиенти от различни сфери.

"Радвам се да се присъединя към екипа на Microsoft България. Изключителният успех на компанията в последните години поставя пред мен предизвикателството да продължа  бъдещето развитие на фирмата, разчитайки на приноса и мотивацията на всеки един от моите колеги.
Това, което ме привлича във възможността да работя за Microsoft, е богатото портфолио от продукти и услуги, осигурявайки добавена стойност на нашите клиенти. В текущата икономическа ситуация е особено важно да се предлагат решения, които носят конкретни бизнес ползи.  За тази цел аз и моят екип ще продължаваме да разчитаме на добре развитата мрежа от партньори.
ИТ секторът е много динамичен и предлага неограничени възможности. Най-важният фокус на компанията е поставен върху предлагането на технологии и услуги в облака. В тази сфера Microsoft вижда огромен потенциал за растеж, като предлага решения, които покриват нуждите на целия бизнес спектър – от стартиращи компании, през малки и средни предприятия до големи корпорации", заяви Георги Ранделов.
 
Той е завършил Международни икономически отношения в УНСС и Машинно инженерство в Техническия университет - София. Притежава магистърска степен по бизнес администрация от Henley Management College, Великобритания и е специализирал Investment Banking Institute New York, САЩ.
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас