Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Технологии
26 авг
2010
 
 

LG прави е-хартия за ново поколение мобилни устройства

Нова гъвкава е-хартия може да навлезе в цветните електронни четци с размер на вестник и дори в таблетите

4439 прочитания
Страница 1 от 2

LG Display заяви, че разработва ново поколение цветна и гъвкава електронна хартия, която може да се ползва от бъдещите продукти като е-четци или таблети.

През януари 2010 г. LG показа монохромна е-хартия с размер на традиционен вестник


Компанията очаква да започне масово производство на 9,7" цветна и 19-инчова гъвкава е-хартия, пише в заявление до Комисията по борси и тържища на САЩ. Е-хартията е дисплей, използван в е-четците, върху който текстът изглежда все едно е отпечатан върху хартия.
LG представи 9,7-инчов IPS LCD екран, използван в Apple iPad, като остава основен доставчик на дисплеи за таблета. Освен това LG е един от доставчиците на 9,7-инчова е-хартия за Amazon, която го вгражда в своя е-четец Kindle DX.
Трудно е да се предвиди развитието на LG, но 9,7-инчовата цветна е-хартия може да се ползва в бъдещите поколения четци като Kindle или дори в мултимедийни устройства като таблети, ако те са с подходящия размер и профил, казва Винита Джакануол, директор на отдела за проучване на малки и средни дисплеи в анализаторската фирма iSuppli.
Много е-четци ползват монохромни екрани, базирани на технологията на E-Ink, но LG самостоятелно разработва цветна е-хартия, казва Джакануол. В миналото LG показа гъвкави цветни е-хартиени дисплеи, включително 14-инчова е-хартия с формат A4, която може да изобразява 16,7 млн. цвята.
Анализаторите смятат, че цветната е-хартия може да осигури нови мултимедийни забавления на е-четците и портативните устройства. Но тя е доста скъпа и трябва да бъдат преодолени редица пречки при употребата й.
Цветната е-хартия е по-скъпа и харчи повече енергия, казва Лоурънс Гасман, главен анализатор в NanoMarkets.
Потребителите харесват Kindle, тъй като може да бъде оставен продължително време без да изтощава батерията. Цветната е-хартия не само намалява живота на батерията, но и оскъпява устройството. Съществуващите е-хартиени дисплеи не изискват засветяване като традиционните LCD екрани, което ги прави енергийно по-ефективни.
„Ако дават прилични цветове и разумен живот на батерията, това би било добра новина", казва Гасман.
1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас