Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
24 авг
2010
 
 

Първият оторизиран от Apple учебен център в България отвори врати

„Мултимедийна работилница“ е името на новоучредената фирма, която вече предлага курсове и международни сертификати на Apple.

3667 прочитания
Първият български учебен център, оторизиран от американската технологична компания Apple, вече функционира. Той се намирана ул. Райко Алексиев №15 в столичния комплекс "Изток" и е собственост на новосъздадената фирма „Мултимедийна работилница“. Модерният комплекс отговаря напълно на строгите стандарти на Apple и вече предлага курсове и международни сертификати, включително Mac OS X Certifications, за придобити познания по операционната система Mac OS 10.6, както и Xsan and Media Administration Certifications, iLife and iWork Certifications и Professional Applications Certifications, поясняват от доставчика на обучения.

"Мултимедийна работилница" АД e новосъздадено дружество, което предлага широка гама продукти, услуги и решения в сферата на фотографията, професионалните аудио и видео решения и информационните технологии. Тя е единствената в България фирма, лицензирана като оторизиран обучителен център на Apple. Услугите на центъра са предназначени преди всичко за редактори, композитори, уеб дизайнери, професионални фотографи, специалисти по видеомонтаж или създаване на специални ефекти, както и всеки друг клиент, който иска да разшири своите познания в тези сфери.

Apple е всепризнат лидер в сферата на професионалните ИТ, видео и фотографски решения и предлага едни от най-модерните системи в тези сегменти. Затова нашето желание бе да създадем един център, в който феновете на компанията да могат да получат подробна информация и компетентни съвети за всичко, свързано с нея, да закупят подходящия продукт или цялостно решение за своя бизнес, да посетят квалифициран учебен курс и да повишат квалификацията си, получавайки международен сертификат“ - заяви Васил Михалков, изпълнителен директор на „Мултимедийна работилница“. По думите му, към момента особено търсени са курсовете по фотография, които обхващат както обща фотография за начинаещи и напреднали, така и работни срещи по рекламна, портретна и репортажна фотография. „Висококвалифицираните и сертифицирани преподаватели, както и модерната материална база, също са гаранция за качеството на обученията в центъра“ - посочи още Васил Михалков.

Компютърните курсове на „Мултимедийна работилница“ ще помогнат на всеки, който иска да усъвършенства своите компютърни умения в сферата на Mac OS 10.6, Mac OS Server 10.6, Xsan и свързаните с тях технологии, докосвайки се до всички мощни функции и услуги, които предлага UNIX базираната операционна система на Apple, уверяват от компанията.

„За един ИТ специалист придобиването на сертификат от световен лидер, какъвто е Apple, означава повече контрол върху израстването му в толкова динамична среда, каквато са информационните технологии. Освен това сертифицирането му дава независимост и възможност да си гарантира високи приходи, без значение каква е моментната икономическа конюнктура. За мениджърите пък наемането на сертифициран специалист дава необходимата сигурност, че те ще могат да разчитат на своя екип, няма да се налага да го реорганизират в най-неподходящото време, ще гарантират необходимото качество на клиентите си и ще повишат своята конкурентоспособност“ - убеден е Васил Михалков.

Обучителният център на „Мултимедийна работилница“ е лицензиран и от Националната агенция за професионално обучение и образование (НАПОО), като Професионален център за обучение, сертифициране и придобиване на професионална квалификация, по широк обхват от курсове и специалности – фотография, дизайн и предпечат, видеообработка и монтаж, компютърна грамотност, комуникация и чужди езици.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас