Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
23 авг
2010
 
 

HP предлага $1,6 млрд. за 3PAR, надцаква предложението на Dell (допълнено)

Офертата от миналата седмица на Dell за 3PAR бе за $1,15 млрд.

2198 прочитания
Hewlett-Packard предложи да купи 3PAR, доставчик на виртуализирани системи за съхранение, като офертата от $1,6 млрд., платени кеш, „надви" тази на Dell за $1,15 млрд., направена миналия понеделник, 16 август.
Офертата на HP е изпратена до президента и CEO на 3PAR Дейвид Скот в понеделник сутрин, 23 август.
Предложението ще принуди борда на директорите на 3PAR да преразгледа споразумението за сливане с Dell, тъй като HP предлага „супер оферта", обясни изпълнителният вицепрезидент на HP и главен директор „Стратегии и технологии" Шейн Робинсън.
Официални лица от HP коментират, че ако сделката се осъществи, технологията за съхранение на 3Par ще бъде използвана като част от стратегията за конвергентна инфраструктура на HP, която включва продукти за съхранение, сървъри и мрежи.
HP следеше под лупа 3PAR от доста време и дори направихме предишна оферта, заявиха шефове на HP, без да навлизат в подробности.
Технологиите на 3PAR ще помогнат на HP да разшири своите възможности за изграждане на публични и частни облачни услуги, заяви Дейв Донатели, изпълнителен вицепрезидент на HP и генерален директор на поделението за корпоративни сървъри, системи за съхранение и комуникации.
3PAR е привлякла вниманието на гиганта заради своите възможности за „тънко провизиониране", което осигурява ресурси за съхранение „по мярка". „Тънкото провизиониране" е много по-ефективно от традиционното „дебело", при което се запазва определен обем от системата за съхранение за дадено приложение в очакване за нарастване на обема данни..
Донатели отказа да коментира какво би направила HP ако Dell контрира с ново предложение. „Смятаме, че имаме супер оферта и очакваме отговор", каза Андрю Рейчмън каза: „Портфолиото на HP е несвързано и леко незавършено. Съхранението е „гореща" тема с огромни инвестиции. Днес е критично важно да имаш решение от край до край със сървъри, системи за съхранение и мрежови продукти", допълва той.
Технологията на 3PAR изисква известна степен на донастройка на хардуера, което прави решението на HP леко изненадващо. „Мисля, че те се нуждаят от нещо повече в областта на съхранението и сякаш смятат, че няма да навлязат в предприятията с това, което имат", допълва Рейчмън.
Междувременно не е ясно какво ще направи Dell, казва той. Офертата на компанията за 3PAR се появи малко след поглъщането на доставчика на сървърно провизиониране Scalent и на доставчика на софтуер за оптимизиране на съхранението Ocarina Networks.
Dell трябваше да вземе 3PAR преди да преследва други компании като Ocarina Networks, каза Рейчмън. „Без своя собствена платформа за съхранение от висок клас ще им е трудно да докажат, че са адекватни на нуждите на корпоративните клиенти."

IDG News Service, Париж
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас