Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Фотоапарати
19 авг
2010
 
 

Fujifilm показа второ поколение 3D камери

Fujifilm FinePix Real 3D W3 снима видео с висока резолюция 720p в 3D

6134 прочитания
„Тримерни изображения навсякъде" изглежда ще е основанта тенденция на 2010 г., но Fujifilm рано направи своя скок в 3D „лудницата". Компанията представи снимащата в 3D FinePix Real 3D WX1 още през 2009 г. и вече е с едно поколение по-напред от конкуренцията с току-що обявената FinePix Real 3D W3.

FinePix Real 3D W3

FinePix Real 3D W3


Засега това е най-усъвършенстваната 3D цифрова камера в света, тъй като предлага ръчен контрол, настройки на 3D дисплея и възможности за режим снимки.
Двуобективната W3 камера с две 10-мегапикселови сензори притежава голяма част от функциите на миналогодишната W1, но има и няколко забележителни промени. Камерата с 2 CCD е способна да снима HD видео при 720p през двойката лещи с 3x оптично приближение, предлага нов процесор за изображенията, който осигурява няколко иновативни режима на снимане и включва изход HDMI за гледане на 3D снимки и видео на съвместими 3D телевизори.
За гледане на снимки и видео с 3D ефект върху самата камера не са нужни очила. Подобно на W1, W3 разполага с 3,5-инчов, LCD с лещовиден слой, но Fujifilm заяви, че версията във W3 има подобрения спрямо предишното поколение. При W1 3D изображенията сякаш трептят по време на излъчването, а екранът има „няколко петна", които трябва да откриеш, за да гледаш ясно 3D съдържанието.

FinePix Real 3D W1


Fujifilm каза, че новият екран е доста по-ярък, „трепкащият" ефект е по-слаб, а дисплеят предава по-живи цветове.
При видеоизлъчването можете ръчно да настроите контролите на дисплея, за да промените дълбочинните ефекти на камерата. Има и няколко интересни режима, които предлагат добро използване на двуобективните настройки на камерата за целите на снимане в 3D и 2D.
В 3D режим камерата ви позволява ръчно да правите изображения с левия или десния обектив по различно време, така че да създадете по-уловими за окото дълбочинни ефекти за големи обекти на разстояние и W3 ви позволява да правите 2D снимки с различни ефекти и настройки за всеки от обективите на камерата.
FinePix Real 3D W3 ще се появи през септември на очаквана цена за САЩ $500.
IDG News Service
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас