Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
30 юли
2010
 
 

Dell и HP стават риселъри за Solaris, Enterprise Linux и Oracle VM

3855 прочитания
На 29 юли от Oracle обявиха, че Dell и Hewlett-Packard възнамеряват да се сертифицират, за да станат риселъри за операционните системи Solaris и Enterprise Linux, както и за Oracle VM на техните x86 сървъри.

Този ход демонстрира „посветеността на Oracle на отвореността", казва съпрезидентът в Oracle Чарлз Филипс (на снимката). В допълнение Solaris просто се търси за множество x86 сървърни платформи, според него.

По думите на Пол Милър, вицепрезидент „Решения и стратегически съюзи, корпоративни сървъри, сторидж и мрежи" в HP, редица клиенти „имат вградени в хардуера пакети приложения и инфраструктура, които не могат да се променят бързо".

Потребителите на x86 сървъри на Dell и HP ще могат да сключват Premier Support договори с Oracle и ще получат достъп до бъдещи обновления в резултат на сътрудничеството.

На 16 април Compuerworld България писа за засилващото се негативно отношение на Управляващия борд на OpenSolaris (OGB) спрямо Oracle поради необясненото закъснение на компанията при пускането на новата версия на ОС OpenSolaris, както и поради липсата на комуникация относно бъдещето на кода на ОС Unix. Тогава поне двама от членовете на борда бяха заявили, че са отворени към възможността да отделят кодовата база от версията на Oracle.

IDG News Service (Бостън)
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас