Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
29 юли
2010
 
 

Gartner: Приходите от SaaS ще надминат $8,5 млрд. през 2010 г.

Най-новата прогноза на IDC пък сочи, че глобалните приходи от SaaS ще скочат от $13,1 милиарда през 2009 година до $40,5 милиарда през 2014 г.

3752 прочитания

Глобалните приходи от софтуер като услуга ще се увеличат с 14% на годишна основа до $8,5 млрд. през 2010 г. Очакванията ръст се отдава на еволюцията на този модел на корпоративния пазар и засилващия се интерес към облака, по думите на Шарън Мерц, директор на проучванията в Gartner.

След едно десетилетие употреба възприемането на SaaS продължава да расте и еволюира на пазарите на корпоративни приложения. Изискванията за по-евтини алтернативи, произлизащи от свитите бюджети, водят до по-широко популяризиране на модела и интересът към платформата като услуга и облачния компютинг расте", казва Мерц.

Според Gartner, 75% от настоящите приходи от SaaS могат да бъдат класифицирани като облачни услуги и тази цифра ще се увеличи до 90% през 2014 г.

Популярността на софтуера като услуга се повиши значително за последните пет години и първоначалните притеснения относно сигурността, времето за отговор и наличността на услугата изчезнаха за много организации, тъй като SaaS бизнеса и компютинг моделите съзряха и възприемането стана по-масово", казва още Мерц.

На 27 юли Computerworld България публикува и нова прогноза на IDC за , според която приходите от софтуер като услуга ще скочат от $13,1 млрд. през 2009 г. до $40,5 млрд. през 2014 г. в глобален мащаб. Интересът към този модел нараства бързо и към 2012 г. почти 85% от новите вендори ще се фокусират върху него и около две трети от новите предложения от вече установените доставчици също ще се предлагат под формата на SaaS, добавят от IDC.

Тук можете да прочетете и мненията на над 10 български експерти в областта на бизнес софтуера по темата ERP за SMB, включваща и много полезна информация за ERP софтуера като услуга.

CIO Австралия

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас