Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Информационно общество
22 юли
2010
 
 

Facebook достигна 500 млн. потребители

7450 прочитания
На 21 юли сутринта Facebook достигна потребителска база от 500 млн. регистрации, съобщи в блог главният изпълнителен директор на социалната мрежа Марк Цукерберг.

Социалният феномен се подготвяше за достигането на този крайпътен камък и сега ще отбележи постижението с показването на серия от истории на различни потребители за това как сайтът е променил живота им.

От тази сутрин 500 млн. души по целия свят активно използват Facebook за връзка с приятелите си и други хората около тях, пише Цукерберг - Това е важно събитие за всички вас, които помогнахте да разпространим Facebook по света. Сега много повече хора има възможността да бъдат свързани с онези, за които ги е грижа."

На 21 юли социалната мрежа пусна новото приложение Facebook Stories, създадено да помогне на потребителите да споделят историите си за този сайт. Но за известно време на тази дата линкът към приложението, както и списъкът с вече споделените истории, не бяха налични, което обаче бе поправено.

Успехът на Facebook дойде след няколко по-тежки седмици за социалната мрежа, по време на които бе оповестено проучване, показващо недоволството на редица потребители във връзка с интерфейса на сайта и политиката относно неприкосновеността на личните данни. По-рано тази седмица Американския индекс за потребителска задоволеност за 2010 г. (2010 American Customer Satisfaction Index) даде на Facebook а „безкрайно нисък" рейтинг. Притежателите на регистрации се оплакват от притеснения относно защитеността на данните им в сайта, както и рекламирането, промените по интерфейса, навигационните проблеми и непрестанните съобщения във връзка с „дразнещи" приложения. Така Facebook се нареди рамо до рамо със съперника си MySpace в дъното на рейтинг класацията, обхващаща 30 онлайн компании.

Другата лоша новина, пред която Марк Цукерберг и неговите подчинени се изправиха, дойде от Inside Facebook - сайтът, следящ използването на социалната мрежа. Оттам обявиха, че броят на новите регистрации от САЩ във Facebook е спаднал драстично от 7,8 млн. през май тази година до едва 320 800 през юни.

Computerworld (САЩ)

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас