Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Фотоапарати
08 юли
2010
 
 

Sony извади първите си 3D фотоапарати

12541 прочитания
Страница 1 от 2

Sony обяви първите си фотоапарати, заснемащи 3D изображения, които могат да бъдат гледани на екрана на всеки 3D-cъвместим телевизор чрез HDMI порт. Освен това моделите Cyber-shot WX5 и TX9 са способни да записват детайлни Full HD (1920 x 1080, 50i) AVCHD видеоклипове.

Фотоапаратите идва с режима Superior Auto, който позволява заснемане на картина с много слаб шум. Задвижван от 12,2-мегапикселовия Exmor R CMOS сензор, Superior Auto улавя до шест кадъра в бърза последователност, когато се натисне спусъка. Настройките на фотоапарата автоматично се оптимизират в зависимост от снимачните условия. Cyber-shot апаратът комбинира после информацията от всеки кадър, за да създаде снимка със слаб шум и широк динамичен обхват, като тези, които се наблюдават при DSLR фотографията.

Функцията Background Defocus („разфокусиране на фона") позволява лесно да се постигнат снимки с професионален вид, сходни на заснетите с DSLR фотоапарат или със светлосилен обектив, твърдят от Sony. Cyber-shot снима два кадъра в бърза последователност, когато се натисне спусъка. Информацията за предния план и фона се анализира автоматично и се създава една-единствена снимка, на която обектът е рязък, а фонът е красиво размазан. Новият режим Soft Skin („идеална кожа") представя позиращите за портрет, като премахва автоматично бръчиците и петната.
Чрез системата 3D Sweep Panorama се дава възможност за заснемане на 3D изображения без сложна система от два обектива. Усъвършенстваният Exmor R CMOS сензор в Cyber-shot моделите WX5 и TX9 улавя бърза последователност от кадри, докато се движи фотоапарата от точка до точка. Информацията от до 100 изображения се комбинира автоматично, за да създаде чифт стереоскопични кадри.

Функцията Sweep Multi Angle заснема петнадесет кадъра в бърза последователност, създавайки 3D-образна снимка на обекта, която се гледа под различен ъгъл. След като се приключи със снимането, просто е нужно да се наклони фотоапарата: сензорите в корпуса улавят движенията и на LCD екрана може да се види поредицата от кадри под различен ъгъл в зависимост от начина, по който е наклонен апарата. Стереоефектът може да се гледа едновременно и на екрана на обикновен 2D телевизор, когато се накланя фотоапарата.
1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас