Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
08 юли
2010
 
 

IBM и ЕС създадоха консорциум за облачни изчисления

Научният консорциум ще се стреми да намали разходите за поддръжка на Интернет услугите

2642 прочитания
IBM обяви, че е създала консорциум с Европейския съюз и няколко университета за проучване на моделите за облачни изчисления, чрез които да се намали цената за хостване и поддръжка на Интернет базирани услуги.

Консорциумът ще провежда научни изследвания, които трябва да доведат до разработка на нови компютърни научни модели, комбиниращи управляваните Интернет базирани услуги от различни хардуерни и софтуерни среди в една обща гъвкава облачна среда, обясняват от IBM.

Новите модели за развой и разгръщане могат да свалят разходите в сравнение с традиционните модели, които са твърде сложни и поглъщат значителни времеви и финансови ресурси за поддържането им в експлоатационен режим. Сегашните системи не са гъвкави и се налага ръчно да бъдат настройвани, за да могат услугите да работят съвместно. Учените се надяват да създадат обща рамка, за да намалят времето за проектиране и разгръщане на подобни услуги чрез хостването им в централна облачна среда.

Учените са се заели с проект, наречен Artifact-Centric Service Interoperation (ACSI), базиран на концепцията за взаимодействащи хъбове, представен през миналата година от IBM Research. Тези хъбове предоставят облачно базирани среди, в които лесно се създават и разгръщат гъвкави Интернет базирани услуги и софтуер. Потребителите ще плащат за интеграция на услугите и за хоствани услуги в зависимост от записаните данни и извършените транзакции. Партньорите в консорциума ще развиват услуги и приложения по този проект, казват от IBM.

Университетите, включени в проекта, включват италианските Sapienza Universita di Roma и Free University of Bozen-Bolzano, британският Imperial College, холандският Technische Universiteit Eindhoven, естонският University of Tartu и белгийският Collibra NV.

IDG News Service, Ню Йорк
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас