Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
07 юли
2010
 
 

EMC спира онлайн версията на Atmos

Онлайн услугата ще остане налична само като среда за разработване, която да подпомогне възприемането на Atmos.

3238 прочитания

EMC планира „незабавно" да прекрати публичната наличност на онлайн сторидж услугата си Atmos Online. „Силно ви препоръчваме да мигрирате всички критични данни или разработки на продукти понастоящем обслужвани от Atmos Online към някой от партньорите ни, предлагащ услуги, базирани на Atmos", казват от компанията.

EMC стартира онлайн услугата преди малко повече от година, но тя така и не доби голяма популярност. Говорител на EMC казва, че тъй като броят на доставчиците на услуги, прибягващи до Atmos, продължава да се увеличава, компанията е решила да се откаже от комерсиалната употреба на Atmos Online. „Силата на екосистемата на Atmos е основно събрана в доставчиците на услуги, които предоставят услуги, базирани на Atmos и които се интегрират с технологията. EMC ще се фокусира в развиването на тази екосистема и ще позволи Atmos Online да заеме подкрепяща роля". Така онлайн услугата ще остане налична само като среда за разработване, която да подпомогне възприемането на Atmos технологията и на облачните услуги на Atmos.

Atmos е продукт, който продаваме на клиентите си, за да го разгърнат в компаниите си, и основният ни фокус е да предоставим това, сподели на 11 май за Computerworld България Джон Мартин, директор „Продуктов мениджмънт/маркетинг" в отдел „Облачна инфраструктура" на EMC. - Открихме, че възможността при Atmos Online за нас е наистина да направим услугата подкрепяща продажбите на Atmos. В някои случаи това проработи изключително добре през последната година, когато имахме клиенти, които бяха заинтересовани от технологията и искаха да я изпробват. Те се интегрираха с Atmos Online, тестваха технологията и след това взеха решението да внедрят Atmos в центровете си за данни. Така в този случай услугата наистина имаше ролята на инструмент за продажби."

Според Тери МакКлур, анализатор в Enterprise Strategy Group, решението за спирането на Atmos Online е продиктувано от желанието на компанията да избегне конкуренцията със софтуерните си клиенти.

Това не е първият случай, в който EMC навлиза в сферата на предлагането на съхранение като услуга. През 2000 г. компанията създаде хостинг услуга, но по-скоро като лаборатория, отколкото като нещо друго и в крайна сметка се отказа от комерсиалното пускане на проекта.

Скорошно проучване на B2B, част от International Data Group, обхванало повече от 1100 ИТ служители на високо ниво, показа, че нито частното облачно съхранение, нито публичното се радват на голям успех. Само 14% от респондентите са заявили, че техните компании работят по пилотното използване на частни или публични облачен сторидж.

NetworkWorld (САЩ)
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас