“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »нфраструктурно управление
04 юли
2010
 
 

» датските железници ще имат GSM-R система

¬недрената от Nokia Siemens технологи€ осигур€ва функционална съвместимост с жп транспорта на Ўвеци€ и √ермани€

4195 прочитани€
ƒатското държавно предпри€тие за железопътна инфраструктура Banedanmark е избрало технологи€та GSM-R (GSM-Railway) на Nokia Siemens Networks, чрез ко€то ще осигури функционална съвместимост с железниците в Ўвеци€ и √ермани€. ѕо този начин ще се постигне увеличение на скоростта, капацитета и сигурността на железопътни€ транспорт в страната, допълват от Banedanmark.
„Ќововъведението ще улесни безпроблемно преминаване към бъдещата европейска система за управление на влаковете. Nokia Siemens Networks ще ни помогне да поставим основата за един от най-сигурните, екологосъобразни и точни методи за превоз на хора и товари", за€ви  енет Ћау –ентиус, »“ директор в Banedanmark.
—тандартизираното GSM-R решение на NSN осигур€ва вътрешни мобилни гласови разговори (например машинистите комуникират с контролните центрове), а предаването на данни премахва необходимостта от външни семафори по линиите. ¬место т€х се използва автоматична технологи€ за сигнализаци€ за влаковете, което намал€ва разходите и осигур€ва по-висока надеждност.
—ъгласно договора за ц€лостно изграждане Nokia Siemens Networks предостав€ GSM-R превключватели, базови станции, регистри, интелигентна мрежова система, SMS център, диспечерски терминали и оборудване за гласов запис. ќсвен това NSN ще предостави широка гама услуги, включително мрежов дизайн, проектно управление, въвеждане и поддръжка на мрежата. ¬ключена е и системата за мрежово управление NetAct на Nokia Siemens, a стабилно функциониране на мрежата се гарантира чрез висока степен на резервираност.
Banedanmark отговор€ за 2200 км железопътни линии в ƒани€, по които всеки ден се движат приблизително 2700 влака. “ова прави почти 1 милион влака годишно. √одишно по мрежата се превозват повече от 160 милиона пътници и 7,5 милиона тона товари.
CW/Ѕ
≈“» ≈“»:
GSM-RNokia Siemens Networks
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас