Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
25 юни
2010
 
 

HP купува компания за облачно доставяне на мобилно съдържание

3229 прочитания
От Hewlett-Packard са потвърдили на 23 юни придобиването на Melodeo - създател на облачна система за доставяне на съдържание до мобилни телефони. Това е вторият ход на компанията на мобилния пазар за последните два месеца.

Стойността на сделката не е официално известна, но от TechCrunch твърдят, че източник, запознат със случая, я е поставил в границите на $30 - $35 млн.

Melodeo предлага услугата NuTsie, която позволява на феновете на музиката да насочват песни от техните колекции в iTunes към мобилен телефон. Музикалният списък първо трябва да бъде експортиран към NuTsie онлайн и след свалянето на едно необходимо приложение на телефона си потребителят може да слуша избраните парчета. Освен своите музикални списъци, меломаните имат възможност да избират и измежду създадените в Melodeo колекции на техните приятели или пък други песни.

Melodeo използва метаданните за песните, за да ги намери в собствената си мелобиблиотека, след което ги насочва. Ако компанията няма право да използва дадена песен, потребителите не могат да я слушат чрез услугата.

Софтуерът за NuTsie е наличен за Android, Windows Mobile, BlackBerry, iPhone и други платформи.

Вълнуваме се от потенциала на тази технология да предостави мощта на облачно базираното доставяне на услуги на милиони клиенти", казват от HP.

В края на април Hewlett-Packard обяви, че придобива производителя на софтуер и хардуер за мобилни телефони Palm за $1,2 млрд. Компанията възнамерява да продължи да развива смартфоните на Palm и да използва операционната система WebOS за таблети.

IDG News Service (Сиатъл)
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас