Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сървъри
24 юни
2010
 
 

HP обнови сериозно сървърните си платформи

4053 прочитания
Страница 1 от 2

Hewlett-Packard представи у нас най-новата си серия HP Integrity сървъри и консолидиращата платформа Superdome 2. Компанията обяви излизането на иновациите от областта на конвергираната инфраструктура на специално организиран за целта семинар. Новите решения на компанията от областта са базирани на Blade Scale архитектура. Те предлагат много големи възможности за оптимално управление на процесите и ресурсите в дадена компания, твърдят от HP.

HP Superdome 2

„Скорошно глобално проучване на компанията показа, че повече от половината мениджъри в световен мащаб смятат, че организациите им страдат от "иновационна блокада" - каза Борис Накев, директор „Сървъри, системи за съхранение на данни и мрежови продукти" в НР. - Причината за това е, че голяма част от средствата се изразходват за поддръжка на наличната среда (70%), вместо за въвеждане на нови технологии (30%). А този подход може да доведе до множество негативни последици за целия бизнес на дадена организация", допълни той.

Новите решения, представени в България, включват HP Integrity BL860c i2, HP Integrity BL870c i2 и HP Integrity BL890c i2 (базирани на Blade Scale архитектура), 8U сървъра ProLiant DL 980, както и консолидираща платформа HP Superdome 2. Благодарение на иновациите новите предложения на компанията са по-малки, с 50% по-евтини и притежават от 2 до 9 пъти по-добра функционалност спрямо предишно поколение. Освен това с 30% по-малко е консумираната енергия на ядро. Част от останалите характеристики на новите решения включват: обща модулна и мрежова инфраструктура, пълен cross-domain контрол, възможности за цялостно управление на захранването и охлаждането.

"С представените днес системи се поставят основите на нашите сървърни платформи за следващите 10 години - каза Александър Марков, мениджър продажби "Бизнес критични сървъри и системи за съхранение на данни" в HP. - Струпването на конвергентна инфраструктура ще направи възможно намаляването на разходите за поддръжка. В новите сървърни системи има над 100 иновации, а благодарение на технологиите Virtual connect и HP Flex-10 се намалява окабеляването с до 94%. Интересно е да се отбележи, че при Superdome 2 се снижава с 66% въздушния поток спрямо предишното поколение. Това са системи върху които приложенията са достъпни на 100%."

На 21 юни HP обяви нов x86 high-end сървър - ProLiant DL 980. "Той е толкова мощен, че HP го причислява към групата на "бизнес критичните сървъри" - продължи Марков.
1 2
ЕТИКЕТИ:
HPсървър
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас