Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
08 юни
2010
 
 

59 млн. лв. е бюджетът по схема за технологична модернизация в големи предприятия

Крайният срок за подаване на проектни предложения по процедурата по ОП "Конкурентоспособност" е 7 септември.

3539 прочитания
На 04.06.2010 г. Министерството на икономиката, енергетиката и туризма - Управляващ орган на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013 г. и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия - Междинно звено по приоритетни оси 1 и 2 на Оперативната програма, обявиха открита процедура за конкурентен подбор на проекти с определен срок за кандидатстване BG161PO003-2.1.07 „Технологична модернизация в големи предприятия".

Основната цел на процедурата е оказването на подкрепа на големите предприятия в България за постигането на технологична модернизация чрез насърчаване изпълнението на инвестиционни проекти, пряко свързани с внедряването на иновативни продукти, процеси, услуги и технологии като ключов фактор за повишаване на конкурентоспособността и устойчивото развитие на големите предприятия в страната. 

Процедурата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Проектите ще се изпълняват на територията на Република България. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 58 674 900 лева.

Проектните предложения се подават в териториалните звена на Междинното звено на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013 г. - Изпълнителната агенция на насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) в градовете Благоевград, Бургас, Варна, Враца, Плевен, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Велико Търново.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 7 септември 2010 г., 16.00 часа.

Плановете на МИЕТ бяха през първото шестмесечие на 2010 г. българските компании да могат да кандидатстват по  7 процедури за безвъзмездна помощ по Оперативна програма “Развитие на конкурентоспособността на българската икономика”.

Три от процедурите вече са обявени - за "Технологична модернизация в големи предприятия" с бюджет 30 милиона евро, за "Технологична модернизация в малки и средни предприятия" – 50 милиона евро и за "Развитие на стартиращи иновативни предприятия чрез подкрепа за внедряване на иновативни продукти, процеси и услуги" - 10 милиона евро.

Предстои обявяването на схеми за "Покриване на международно признати стандарти" - 10 милиона евро, "Подкрепа за развитието на клъстерите в България" - 15 милиона евро, "Създаване на регионални бизнес инкубатори" – 18 милиона евро, "Предоставяне на консултантски услуги на предприятия в затруднение" - 1 милион евро.
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас