Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сървъри
02 юни
2010
 
 

Перси със 17% ръст за първите пет месеца на тази година

7844 прочитания

За първите пет месеца родната компания Перси е отчела 17% ръст в продажбите спрямо същия период миналата година. Това разкри Евгени Кърпачев, управител на Перси по време на продуктово представяне на фирмата. Освен това компанията е на второ място по брой продадени сървъри у нас за 2009 г. с дял от 17,6%, каза Кърпачев, цитирайки данни на IDC. На базата на информация от анализаторите родната компания е на трето място по приходи от продажба на сървъри за миналата година с 10,4 процента. На фона на лошата бизнес обстановка, компанията е отчела спад с 25% на продажбите през 2009 година спрямо 2008 година.

По време на събитието бяха представени цяла гама сървъри (тип “tower” и за монтиране в рак шкафове) и блейд сървъри Supermicro, базирани на новите процесори Intel Xeon 5600, системи за съхранение на данни, както и различни видеове мрежови контролери.
Сред показаните решения интерес предизвика 1U сърърът, който поддържа 5 PCI-Express контролера (дънна платка X8DTG-DF). Освен това устройството поддържа и до 192 GB DDR3 1333 DIMM оперативна памет.
Друго атрактивно решение е сървър, който има възможност за добавяне на 2хM1060 NVIDIA Tesla или 2xM2050 NVIDIA Fermi графични карти. Благодарение на тези възможности машината може да бъде превърната в суперкомпютър, смятат от Перси.
За тези, които имат по-ниски изисквания към производителност, от Перси предлагат и сървър, базиран на 2-ядрен Intel Atom D510 процесор (дънни платки X7SPA-H/L/F/ X&SPE-H/HF). Решението поддържа до 4 GB DDR2 667MHz SO-DIMM оперативна памет.

Едни от най-новите предложения на Перси са Twin Blade (SBI-7226T-T2), който представлява два независим сървъра в един блейд, и Twin servers - 4 сървъра в едно 2U шаси.
По време на събитието стана ясно, че технологията KVM over LAN и IPMI се превръща в стандартна за всички сървъри, които Перси предлага. Благодарение на нея може да се извършва отдалечен достъп на сървърите през Ethernet мрежа, включително и до BIOS-ите на системите.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас