Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Инфраструктурно управление
27 май
2010
 
 

ХЕМУС 2010: Електрон Прогрес демонстрира собствената си разработка Комета

7773 прочитания
Страница 1 от 2

На изложбата ХЕМУС 2010 участваше Електрон Прогрес, която демонстрира своята разработка Комета за защита от импровизирани взривни устройства и заглушаване на радио и GSM комуникации. Тя работи на принципа на радиосмущенията и създадена в 3 варианта - мобилен, стационарен и преносим. Технологията позволява използване на свободно програмируеми комуникационни канали, вградени тестови и защитни алгоритми, има подсистема за управление и диагностика, а изделията могат да бъдат проектирани и произведени според изискванията на клиента.
  • Мобилният радиосмутител е комплекс от независими модули, заглушаващи радиосигнали в обхват на най-широко разпространените GSM и радиосредства. Модулите могат да работят както заедно, така и самостоятелно. Системата осигурява независими свободно програмируеми канали за комуникация.
  • Стационарната смущаваща система е предназначена да заглушава радио и GSM комуникациите, да противодейства на заплахи от бомби с дистанционно радио и GSM задействане в определени сгради, включително и сгради със специален статут. Това включва затвори, районни управления на МВР, консулства, посолства, гранични контролно-пропускателни пунктове, обществени сгради и др. Използваните модерни комуникационни технологии, разрешават управлението на смутителя да се извършва до него или дистанционно според изискванията на клиента.
  • Носимият смутител е предназначен да заглушава радио и GSM комуникациите, да осъществява защита от мини и бомби с дистанционно GSM / радиоактивиране на специализирани войскови групи или сили за сигурност, които трябва да преминат през даден рисков участък.

Красимир Пингелов, изпълнителен директор на Електрон Прогрес.

Компанията, която изпълнява и проекта за комуникационна свързаност на армията „Странджа", представи изградения прототип на център за управление при кризи (ЦУК). Комуникационно-информационната система КИС на ЦУК включва подсистеми като администриране и защита на информацията, комуникации, наблюдение на обстановката, ранно предупреждение, документи и прогнози, групова работа на екипи при кризи. „Той дава възможност за наблюдение на обстановката в реално време (от сензори, датчици, камери и GPS), поддържа база данни за вътрешни и външни ресурси, списък и състояние на потенциално опасни обекти и обекти от критичната инфраструктура", обяснява Красимир Пингелов, изпълнителен директор на Електрон Прогрес.
На щанда на компанията свои решения демонстрираха и партньорите й.
1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас