Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Софтуер
27 май
2010
 
 

До 80% намаление за Adobe CS5 за учащи и преподаватели

6367 прочитания

Всички ученици, студенти и преподаватели могат да се възползват от намаленията, които Adobe предлага за продуктите в рамките на пакета за дизайн и разработка Creative Suite 5 (CS5) като Photoshop, InDesign и Illustrator, както и за самия пакет като цяло, това стана ясно на 27 май на официалното представяне на новото поколение софтуер в България, организирано от BMG, дистрибутор на Adobe за България.

Новата версия CS5 е значително по-трудно да бъде представена от предишните, да бъде оправдано защо клиентите е необходимо да минат към нея по простата причина, че стандартно практически никой не използва 100% от софтуера, а определена част, която му е нужно, за да си свърши работата, каза Боян Бойчев, управител на BMG. - Така че поне според мен софтуерната индустрия се движи доста по-бързо отколкото конкретните нужди на потребителя от една страна. От друга страна обаче не само функционалностите имат значение. Основният фокус вече е върху клиента. Имам предвид, че софтуерните компании не добавят просто нови функционалности, които много рядко някой ще ползва - напротив, те слагат в центъра нуждите на клиента и около този център те изграждат своите услуги и продукти. Фокусът е както върху леснотата на използване - колко лесно потребителят ще ползва и ще се научи да ползва този продукт - така и върху това колко бързо и ефективно той ще стигне до крайния резултат без да прави грешки."

Боян Бойчев, управител на BMG

CS5 за първи път съчетава толкова тясно функционалностите, които позволяват на един потребител, сядайки на машината да започне първо с креативното мислене, т. е. с рисуването, след това да продължи с обработката на изображението и публикацията, подчерта Бойчев. Публикуването вече е тясно интегрирано и може да бъде през InDesign директно на хартия и през Flash, който създава съдържание, достъпно през браузър на PC или Mac и през мобилни устройства.

Adobe CS5 може да бъде закупен както през Интернет, така и на място от дистрибутор, но Боян Бойчев изтъкна, че след закупуване на софтуера от BMG потребителите ще могат получават поддръжка на локално ниво и на български от екипа на дистрибутора. За онлайн покупките това не важи.

Важно е да се знае и, че CS2, CS3 и CS4 могат да бъдат обновени към версия 5, но за CS1 няма такава възможност. Най-евтин обаче е ъпгрейдът от CS4.

В основата на новата продуктова линия CS5 стои Master Collection. Това решение обединява в един общ пакет всички вече популярни инструменти на Creative Suite - Photoshop, Illustrator, InDesign, Flash Catalyst, Flash CS5 Professional, Dreamweaver, Adobe Premiere Pro и After Effects. Освен това тези инструменти са налични поотделно или в една от петте версии на Creative Suite. Пълната гама на пакета включва CS5 Master Collection, CS5 Design Premium, CS5 Web Premium, CS5 Production Premium, CS5 Design Standard, както и 15 продукта, свързани технологии и интеграция с новата система от онлайн услуги Adobe CS Live.
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас