Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Софтуер
20 апр
2010
 
 

Adobe обяви бета тестването на Flash за Android

Компанията подготвя и бета тестването на Android версията на платформата Adobe AIR.

5471 прочитания
В Apple може и да не искат Flash на мобилните си устройства, но Android скоро ще поддържа напълно мултимедийната платформа, тъй като Adobe Systems даде официален старт на бета тестовете на Flash Player за Android.

Според Лий Бримълоу, евангелист за платформата на Abode, частното тестване вече е в процес, а публичното ще започне в последната седмица на април. „Ще има толкова много интересни неща, които ще можете да правите", обещава той.

Въпреки че Бримълоу не посочва кога точно можем да очакваме Flash да се появи в Android, на 13 април главният изпълнителен директор на Adobe Шантану Нарайън заяви в интервю за Fox Business Network, че Google, RIM и Palm ще използват версии на Flash за смартфони и таблети през втората половина на годината". Това е промяна от първоначалния план на компанията да пусне обновената технология през първата половина на 2010 г. Обяснение за закъснението все още няма, но Нарайън е засегнал темата за Apple.

Това реално не е толкова технологично решение, колкото бизнес решение, казва той. - Те избраха да запазят системата си собственическа и затворена, поради което не поддържат Flash. Мисля, че това вреди на клиентите."

Можете да се запишете за бета тестването на Flash Player за Android като се регистрирате в сайта на Adobe Labs, след което ще получите известие от компанията за началото на публичното тестване.

В Abode Systems се подготвят и тестовете за Android версията на платформата Adobe AIR. Разработчиците, които искат да бъдат част от това ограничено бета тестване, могат да кандидатстват на страницата за записване.

PC World (САЩ)
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас