Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Проектори
13 апр
2010
 
 

BenQ SP890 – Full HD проектор с висока яркост за големи аудитории

7626 прочитания
Компанията BenQ представи нов ярък DLP Full HD проектор, който е предназначен за използване в големи аудитории, лекционни и конферентни зали. Моделът SP890 дава възможност да се демонстрира висококачествено Full HD съдържание и добро осветяване в помещенията благодарение на резолюцията от 1920x1080 пиксела. Продуктът предлага яркост от 4000 ANSI лумена, а контрастът е 50000:1.

Използването на технологиите BrilliantColor и DynamicBlack на Texas Instruments, технологията VIDI на Philips, както и собствена разработка на BenQ позволява на SP890 да повиши цветовата наситеност на изображението. Благодарение на наличния в проектора HQV процесор се постига висока детайлизация на картината. Подобреното качество на изображението е в резултат на анализа и корекциите на всеки пиксел, ето защо аналоговото изображение (480i, 480p, 720i или 720p) се преобразува във Full HD със сравнително добро качество. HQV също ефективно решава проблемите с възникнали артифакти, благодарение на подобрената схема за дейнтерлейсинг (deinterlacing) и потушаването на шума.

Проекторът SP890 е удобен за инсталация и обслужване, твърдят от производителя. Той е снабден с функция за вертикално и хоризонтално преместване на обектива, възможност за корекция на трапеца в двете плоскости и голям оптично приближение от 1.5:1. Новото устройство е снабдено с RJ45 порт и поддържа отдалечено управление по мрежата чрез функцията Crestron RoomView. Проекторът е снабден HDMI 1.3 и два високоговорителя с мощност 5 W. Теглото на продукта на BenQ е 7,2 кг.
Проекторът SP890 трябва да се появи в продажба през май, като ориентировъчната му цена е около 4300 евро.
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас