Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
25 мар
2010
 
 

45 студенти се включиха в първото състезание по компютърни мрежи за студенти

Международното състезание NetRiders 2010 се организира от Сиско Системс за трета поредна година.

3420 прочитания
45 студенти от Софийския университет – Факултета по математика и информатика, Нов Български Университет, Икономическия университет във Варна и Техническите университети в София, Габрово и Варна участваха в първото национално състезание по компютърни мрежи за студенти в България – NetRiders 2010.
Състезанието се проведе на 24 март едновременно във всички университети, като участниците имаха онлайн достъп до теоретичните въпроси и практическата част от теста, респективно 100 въпроса, на които трябваше да отговорят за 60 минути и задача на Packet Tracer (софтуерен симулатор) с 10 въпроса в рамките на 60 минути.
Победител стана Йордан Темелков, следван от Георги Иванов (студенти в Софийския университет “Св. Климент Охридски) и Кръстин Кръстев от Нов български университет.
Класиралите се на първите три места получават правото да представят България на международното състезание по компютърни мрежи NetRiders 2010, което ще се проведе на 7 юли 2010 г.
Международното състезание NetRiders 2010 се организира от Сиско Системс за трета поредна година за студенти от “Сиско мрежова академия” от три континента (Европа, Азия и Африка) и над 28 държави, като наградата за първите пет победители от международното състезание е едноседмично посещение в централата на Сиско в Сан Хосе, Калифорния, САЩ на пълни разноски на компанията.
България участва традиционно в международните кръгове на състезанието с голям успех от предходните години (Павел Стефанов, 1-во място - 2008 г. и Иван Арабаджиев, 7-мо място – 2009 г.), но за първи път в страната се провежда национален кръг на състезанието, като то бе организирано от Българската асоциация на мрежовите академии (БАМА) в сътрудничество с университетите в България и благодарение на спонсорството на Сиско Системс.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас