Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
25 мар
2010
 
 

GSMA ще се бори с мобилния спам

Участници в пилотната услуга GSMA Spam Reporting са щатският оператор AT&T, корейският Korea Telecom и френският SFR.

2978 прочитания
Световната асоциация на мобилните оператори и доставчиците на оборудване GSMA обяви, че ще внедрява пилотно решение, което ще се бори срещу злоупотребата с мобилни съобщения, включително спам, който се превръща във все по-сериозен проблем за мобилните оператори и потребителите. Услугата GSMA Spam Reporting ще осигурява клиъринг на заплахите от зловредни съобщения в света, докладвани от мобилните потребители. Засега услугата е пусната в тестов режим от водещите оператори, включително AT&T Mobility, Korea Telecom и SFR.
GSMA Spam Reporting ще анализира SMS трафика и ще разпознава и събира доклади за злоупотреба, изпратени чрез кратък код от абонатите на компаниите партньори. Кодът ‘7726', който се изписва като "SPAM" на повечето телефони, ще се използва заедно с допълнителния код ‘33700', универсален прост код, като потребителите ще бъдат стимулирани да съобщават незабавно за SMS спам. Чрез този механизъм за доклади абонатите ще могат да препращат директно спам известията към система за обратна връзка, която ще известява операторите, така че те да предприемат съответните действия. Те могат да включват разследване, предупреждения или блокиране на изпращача, обвинен от няколко крайни потребители за изпращане на неподходящи или мошенически съобщения.
„Проблемът със злоупотребите с мобилните съобщения е глобален, междуоператорски проблем, и услугата GSMA Spam Reporting заедно с други антиспам решения като спам филтриране е важен компонент от стратегията на индустрията", заяви Алекс Синклер, главен технически директор на GSMA.
Всеки мобилен оператор, участващ в пилотния проект, ще получи обобщен доклад с данни за заплахите и злоупотребите, създадени в или извън неговата мрежа. Тези доклади ще включват данни за мострите на злоупотреба, техния обем, както и най-големите спамъри в света и в даден регион.
ЕТИКЕТИ:
спамGSMA
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас