Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Фотоапарати
21 мар
2010
 
 

Седем необичайни приспособления за фотографи

5294 прочитания
Страница 1 от 2

Дали ще подобрите автоматичното фокусиране или добавите GPS надписи към своите снимки, вече не зависи само от купения фотоапарат. Различни малки разработчици създават приспособления, представени в това слайдшоу, които помагат на фотографите да постигнат по-добър резултат.
LensAlign: Когато снимате с апертура f1.8 или по-широка, дълбочината на полето е толкова малка, че дори малко разфокусиране може да унищожи снимката ви. Много от новите фотоапарати включват функции като „фина настройка на автофокуса" или „микронастройка на автофокуса", които ви позволяват да калибрирате механизма за автофокусиране на вашия фотоапарат за конкретния обектив, коригирайки всяко изкривяване. LensAlign е калибрираща система, която се възползва от тези функции, като гарантира, че вашият обектив е фокусиран максимално точно. LensAlign апаратурата се закача към вашия триножник и включва тестови мишени, върху които фокусирате, за да определите колко фина настройка е необходима. Има също механизъм за гарантиране, че фотоапаратът е правилно ориентиран по отношение на калибрианите цели. $80-$250; www.lensalign.com.

 

Black Rapid R-Strap: Фотоапаратите имат каишки, имат и ластични клупове. Ластичната каишка има специална приплъзваща се скоба, която се прикача към камерата. Предимствата на ластика е, че не трябва да го махате. Вместо това можете да го оставите на кръста си, когато не го ползвате, и бързо да го приплъзнете, когато трябва да направите снимка. Black Rapid R-Strap е яка ластична каишка, която има мека подложка за рамото, малък джоб за допълнителната флаш памет и метална стойка за завиване на камерата на триножника. Можете лесно да откачите фотоапарата, за да имате по-свободен достъп. $55; www.blackrapid.com

 

Добавете GPS
Когато снимате многобройни снимки от различни места, е трудно да запомните къде точно е направена дадена снимка. За щастие можете да накарате вашия Nikon SLR да запомни това вместо вас, като добавете Unleashed, много малък модул, който се прикачва към моделите Nikon D200, D300, D300s, D700, D2X, D2Xs, D2Hs, D3, D3X, D3s или Fuji S5 Pro. Unleashed комуникира безжично с вашия GPS приемник, снабден с Bluetooth, и автоматично поставя данни за местоположението на всяка снимка, която правите. Няма нужда от допълнителна обработка във фотоапарата, но снимките ви винаги ще бъде геореферирани в реално време. €168; www.foolography.com

 

Gigtube
Gigtube Wireless Viewfinder: Има ситуации - снимане в природата, фотографиране на спортни събития или шпионско заснемане - когато не искате вашият обект да разбере, че го снимате или просто не можете да видите дисплея на вашия фотоапарат. Това става лесно с безжичен затвор, номерът е да знаете кога да освободите затвора.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас