Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Фотоапарати
13 мар
2010
 
 

Sony показа прототип на компактна камера със сменяем обектив (+видео със субтитри)

5433 прочитания
Прототип на компактна камера на Sony със сменяем обектив, модел от серията Alpha, който бе показан за пръв път през февруари на калифорнийското изложение PMA, бе представен и в Япония. Компанията обаче все още не разкрива много подробности за устройството.

Камерата е насочена към хората, които искат малко повече креативност отколкото предлагат компактните модели с фиксиран обектив, но не искат да „мъкнат" голям и тежък цифров SLR фотоапарат.

Според Масаши Имамура, президент на Sony за персоналните продукти за видеозаснемане „концепцията е да се дадат на потребителите много възможности да ползват различни типове обективи. Досега компактните фотоапарати се ползваха само с лещите, които са вградени в тялото на камерата. Ако има възможност да се адаптират няколко сменяеми обектива, потребителите ще получат много възможности да правят разнообразни снимки."

Конкурентите като Panasonic продават подобни продукти вече почти година и тази седмица обявиха нови модели, но Sony твърди, че предлага техническо съвършенство и по-големият сензор в нейната камера ще осигури по-добри снимки.

Днес са известни още няколко детайла. Sony не е обявила цената и няма да даде повече спецификации преди пускането на продукта на пазара, което ще стане до края на годината.

Друг бъдещ продукт на Sony ще е 3D камера.

„Не мога да издам подробности, но разработваме 3D продукт", казва Масаши Имамура.

Sony развива активно 3D и тази седмица показа първите си 3D телевизори. Тя планира 3D съвместими лаптопи и игри за PlayStation, така че камерата може да осигури на потребителите начин да снимат собствена продукция.

Мартин Уилямс, IDG News Service

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас