Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Фотоапарати
12 мар
2010
 
 

Sony работи върху 3D камера

Планира се и пускането на обновление за PlayStation 3, за да може да поддържа триизмерни игри филми от Blu-ray дискове, като заедно с това се работи върху лаптоп от серията Vaio с 3D възможности.

7837 прочитания
В Sony разработват 3D камера, която ще даде на потребителите възможността да създават собствено триизмерно видео и снимково съдържание, по думите на Масаши Имамура, президент на бизнес групата за персонални изображения и звук на Sony.

Камерата, детайлите за която все още се пазят в тайна, ще бъде част от продуктовото семейство, което компанията ще използва, за да убеди потребителите да използват триизмерни технологии.

Не мога да разкрия детайлите, но сега разработваме продукт от 3D тип", казал е Имамура.

Водени от вярването, че 3D е следващото голямо нещо в телевизията, в Sony сериозно застават зад технологията и главният изпълнителен директор движи цялата компания към разработването на допълващи продукти.

Първите 3D телевизори на Sony бяха пуснати по-рано тази година. Те ще станат достъпни в глобален мащаб през юни. Приблизително тогава се планира и пускането на обновление за конзолата PlayStation 3, която вследствие ще може да поддържа триизмерни игри филми от Blu-ray дискове. От компанията също обявиха, че работят върху лаптоп от серията Vaio с 3D възможности.

Отдела за създаване на професионално съдържание на Sony вече създаде 3D телевизионни камери и сателитни камиони и работи с операторите за стартирането на триизмерни канали. Погледите са насочени към предстоящото световно първенство по футбол като начин за промотирането на 3D - събитието ще бъде заснемано с използването на технологията.

Няколко конкуренти на Sony също работят по създаването на 3D камери. От Panasonic наскоро демонстрираха дигитална видеокамера, която може да записва триизмерни клипове, а от FujiFilm вече продават камерата FinePix Real 3D W1, способна да прави 3D снимки и клипове. Продуктът на FujiFilm влезе в продажба през 2009 г. и има две лещи и два 10-мегапикселови сензора. Когато бутонът на затвора бъде натиснат, всеки обектив заснема същата сцена от своята перспектива и след това камерата съхранява двете изображения в MP или 3D-AVI формат за снимки или за видео, съответно.


IDG News Service (Токио)

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас