Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Настолни компютри
23 фев
2010
 
 

Бюджетна работна станция HP Z200 е вече достъпна у нас

90% от използваните материали в Z200 могат да бъдат рециклирани.

7534 прочитания
Страница 1 от 2

НР добави нов модел работна станция към портфолиото си - HP Z200. Компанията представи и нов модел от серията HP Compaq 8000 - настолното бизнес РС HP Compaq 8100 Elite.
HP Z200 продължава успешната серия работни станции Z на НР. Според производителя, моделът се предлага на много приемлива цена и е подходящ избор за правителствени институции, организации от сектора на образованието, както и за малкия и среден бизнес. Продуктът е предназначен за инженери и дизайнери, работещи с Autodesk AutoCAD, фотографи, използващи Adobe Photoshop, и офис потребители с по-големи изисквания.
HP Z200 се предлага с 2-ядрен Intel процесор. Като допълнителна възможност моделът позволява и 4-ядрен процесор от сериите Intel Xeon 3400. HP Z200 се предлага във мащабируем и компактен вариант.
Работната станция е одобрена по програмата ENERGY STAR 5.0 и отговаря на изискванията на EPEAT GOLD.


HP Z200 се предлага с новото приложение WattSaver, което използва по-малко от един ват електроенергия, когато станцията е в режим на готовност. Освен това 90% от използваните материали в Z200 могат да бъдат рециклирани.
Заедно с обявяването на Z200, HP представи и софтуерния инструмент
HP Performance Advisor, който действа като личен системен инженер. Той следи за актуализацията на настройките и инсталирането на последните версии драйвери. По този начин инструментът осигурява работа с оптимални настройки, подобряване на стабилността и производителността на устройствата.
HP Performance Advisor e наследник на HP Performance Tuning Framework и предлага по-опростена настройка и още по-интуитивно управление, твърдят от Hewlett-Packard. HP Performance Advisor може да помогне за спестяването на време и средства и да увеличи цялостната производителност. Той е предварително инсталиран на HP Z200 и се доставя заедно с всички нови работни станции на компанията без допълнително заплащане.
HP SkyRoom 1.1 вече е инсталиран на работните станции от серията Z. Версията 1.1 е съвместима с Microsoft Windows 7. Тя дава възможност за споделяне на работния екран и контрол на видео конференцията от един или всички участници.
HP SkyRoom е достъпен софтуер за видео конференции с висока разделителна способност, който дава възможност за сътрудничество в реално време и за мигновени срещи лице в лице. Благодарение на технологията за обработка на изображения и видео на НР, SkyRoom може да предаде информация до 4 пъти по-бързо от едно мигване на окото.
Работната станция HP Z200 се предлага в България от 15 февруари 2010 г. на препоръчителна цена от1300 лв. с ДДС.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас