“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
10 фев
2010
 
 

»“ проекти 2009 са система за оповест€ване при спешни случаи в болница —вета ≈катерина и информационна система на ƒружеството за касови услуги

4638 прочитани€
“јвтоматизирана система за дистанционно наблюдение на пациенти и оповест€ване при спешни случаи в болница “—вета ≈катерина”, изпълнен от компани€та “—илдекс”, бе об€вена за »“ ѕроект на 2009 г. в категори€ “ќбществени организации”. Ћично заместник-министърът на транспорта, »“ и съобщени€та ѕърван –усинов връчи грамота на победител€ на церемони€та, състо€ла се на 9 февруари 2010 г. в хотел Ўератон, —офи€.  онкурсът "»“ проект на годината" е инициатива на в. Computerworld Ѕългари€, част от ICT Media, и за пореден път се проведе с подкрепата на Ѕанка ƒ— .
"ѕоздрав€вам журито за избора на победител в категори€та „»“ проект на годината в държавна организаци€”. “елемедицината е път€т за осигур€ване на равен достъп до лечение на всички хора, независимо къде се намират. √рижата за здравето и най-вече превенци€та са основна ценност на нашето общество", за€ви –усинов, предавайки престижното отличие.


“»нформационна система SafeCash на ƒружеството за касови услуги", разработен и внедрен от “»нтерконсулт Ѕългари€” е "»“ проект в корпоративни€ сектор”. √рамота на “отличника” връчи ёрий √енов, началник управление "»“ операции" в Ѕанка ƒ— .
““ехнологичното обновление не тр€бва да се разглежда като самоцел, то е естествен процес на пром€на, имаща за цел да удовлетвори както потребностите на клиентите, така и икономическите предизвикателства на съвременни€ пазар. ¬ Ѕанка ƒ—  винаги сме подхождали много сериозно към разработката и внедр€ването на проектите в областта на информационните технологии. » това не се отнас€ само за последните н€колко години. »майки почти 60 години собствена корпоративна истори€, ние лесно се връщаме „назад във времето”, към периоди, когато обработката на информаци€та не е била свързана с представите за изчислителна техника. “ози натрупан опит ни кара още повече да ценим и уважаваме постижени€та на вс€ка българска компани€, успешно преминала през трудните процеси на изграждане на съвременна информационна система, което направиха в ƒружеството за касови услуги през последните две години. ѕризнавам, че е особено при€тен фактът, че “»нформационна система SafeCash на ƒружеството за касови услуги", реализира практически ползи за работата на банкови€ сектор в Ѕългари€. ќт сърце искам да поздрав€ колегите за техни€ всеотдаен труд, за професионалните успехи и да им връча тази награда с пожелание за стабилност и прогрес през 2010 г." - с тези думи ёрий √енов поздрави отличени€ на първо м€сто в категори€ “ орпоративен сектор” на конкурса "»“ проект". √енов връчи и чекове от по 1050 лв., осигурени от Ѕанка ƒ— , на “златните медалисти” в двете категории. ато подгласници на победител€ от държавна организаци€ б€ха отличени “—истема за контрол на износа, ‘аза 2 в јгенци€ ћитници” и ““елемедицински център в болница Ўейново”, а в корпоративни€ сектор - “HeRMes Self Service модули в ћобилтел” и “”еб сайт и система за управление на съдържанието Universal Content Management в ”ни редит Ѕулбанк”.
ќбщо осемнайсет »“ проекта участваха в конкурса на Computerworld Ѕългари€, като девет се състезаваха в категори€та “ орпоративен сектор” и девет – в ресор “ƒържавни организации”. ƒо финала достигнаха по три проекта от вс€ка категори€ (описание на финалистите ще откриете в кра€ на съобщението). —ред критериите с най-гол€ма тежест, според които експертното жури определи победителите, б€ха обществена значимост, успешно изпълнение и комплексност – при държавните »“ проекти и успешно изпълнение и ефективност – при корпоративните технологични решени€.
 омиси€та с председател Ќикола Ќ€голов, старши мениджър “»“ консултантски услуги” в KPMG Ѕългари€, включва јлександър јпостолов, председател на ”— на Ѕългарската асоциаци€ по управление на проекти, ¬еселин янков, изпълнителен директор на Ѕј»“, √еорги Ѕрашнаров, председател на Ѕј— ќћ, √еорги Ўарков, директор на ≈вропейски€ софтуерен институт ÷ентър Ѕългари€, “отка „ернаева, началник отдел ““ехнологии на информационното общество” в ћинистерството на транспорта, »“ и съобщени€та, ёрий √енов, началник управление "»“ операции" в Ѕанка ƒ—  и Ќед€лка …оловска, управител на ICT Media.


Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас