Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
09 фев
2010
 
 

Онтотекст получи награда Питагор

6435 прочитания
Софтуерната компания Онтотекст, която е част от Сирма Груп Холдинг, получи престижната награда за наука Питагор за „фирма, най-успешно усвоила нови научни разработки или предоставила специализирани научни услуги в полза на обществото".

Това е признание за всички в Онтотекст, за упорството ни да докажем, че малка българска софтуерна фирма може да участва в научни разработки на най-високо световно ниво, да ги реализира в софтуерни продукти и успешно да конкурира водещите софтуерни компании в света", каза Атанас Киряков, ръководител на Онтотекст.


Семантичните технологии на компанията се използват от най-големите фармацевтични и телекомуникационни фирми, както и от много други организации в глобален мащаб за проекти, в които утвърдените технологии за интеграция и анализ на данни не са достатъчно ефективни. При получаването на наградата Киряков изрази убеждението си, че за възникването и успешното развитие на Онтотекст, като иновативна компания с активна изследователска дейност, огромен принос имат Здравко Петров и много други преподаватели от Софийска математическа гимназия, Кирил Симов и Галя Ангелова от Лабораторията за Лингвистично Моделиране към БАН, както и партньорите и колегите им от Сирма Груп.

Не са много софтуерните фирми, които биха погледнали сериозно на предложение за създаване на NLP lab и които могат да развиват в продължение на години лаборатория на Сирма за разработка на софтуер и изследвания свързани с представяне на знания и компютърна лингвистика, добави Киряков. - Иска се кураж, за да го направи една малка на фона на ИТ гигантите фирма в България."
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Rittal достави 18 000 IT шкафове на Microsoft през 2017 г.

Rittal достави 18 000 IT шкафове на Microsoft през 2017 г.

Конферентната зала в центъра за данни на MS Azure вече демонстрира най-новите продукти на Rittal

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас