“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ћалък и среден бизнес
08 фев
2010
 
 

13 оферти от десет участници се състезават за »“ търг на финансовото министерство

ћинистърът на финансите е категоричен: —лага се край на практиката само големи фирми да печел€т търгове по обществени поръчки.

4245 прочитани€
“ехническите оферти по обществената поръчка с предмет „»знесени дейности по управление на »“ услуги в системата на ћинистерството на финансите” б€ха отворени на 8 февруари в присъствието на финансови€ министър —имеон ƒ€нков.
ѕредметът и обхватът на поръчката са разпределени в четири лота, съобразени с потребностите на ведомството и са в съответствие с най-добрите световни практики, об€сниха от ведомството. ѕо отделните лотове б€ха подадени 13 оферти от десет участници.
ѕо Ћот 1 - ƒейности по поддържане и развитие на »“ инфраструктурата, оферти са подали консорциум на „—именс”, „ онтракс” и „ѕарафлоу” и консорциумите „ онсулт √руп” и „ѕъблик сървисис”. «а реализиране на дейностите в обхвата на Ћот 2 - »звънгаранционно поддържане на технически устройства и конфигурации в »“ инфраструктурата, оферти са подали консорциумите „ онсултинг —ървисис”, „—тоун —иенсист” и „ћ‘-—ервиз”. ѕо Ћот 3 - ѕоддържане и развитие на приложен софтуер, оферти са подадени от консорциумите „—“√ ѕартнърс” и „¬и—и≈й ƒ««ƒ”. ѕо Ћот 4 - ѕредостав€не на изнесени услуги за специализирани звена на ћ‘, оферта е подадена от „“ехнологика”, а от страна на „»нформационно обслужване” јƒ са подадени оферти за всички лотове.
Ќа снимката: —имеон ƒ€нков
„—лага се край на практиката само големи фирми да печел€т търгове по обществени поръчки. ќтсега нататък ћинистерството на финансите ще об€в€ва големите поръчки на по-малки лотове, така че да дадем равен шанс малките и средни фирми да участват в т€х”. “ова об€ви на 8 февруари вицепремиерът и министър на финансите —имеон ƒ€нков преди официалното отвар€не на офертите по обществената поръчка.
„≈дин от проблемите в работата на предишното правителство е, че до момента този тип процедури са се правили на един гол€м лот, което не даваше възможност на средни и малки фирми реално да участват в процедурите”, коментира още вицепремиерът.
¬ъв време на криза е много важно малки€т и среден бизнес да бъде подпомогнат, в т.ч. и чрез организаци€та на процедурите по обществени поръчки, подчерта министър ƒ€нков. Ќовата практика ще даде възможност на по-гол€м брой кандидати да участват в процедурите. „“ова е много важно в услови€та на криза, както и възможността държавата да получи по-добри цени за същото качество при разработването на информационните системи”, допълни ƒ€нков.

ѕрепоръчваме ви:
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас