“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ћалък и среден бизнес
02 фев
2010
 
 

ћ»≈“: «а 2010 г. прогнозираме 460 млн. евро усвоени средства по ќѕ У онкурентоспособностФ по 13 процедури

ќсвен първата награда в конкурса за млади предприемачи Empower от 100 000 лв., се предвиждат призове за класираните на второ и трето м€сто и за "зелен" »“ проект.

5445 прочитани€
—траница 1 от 2

“ќт старта на оперативна програма  онкурентоспособност до средата на миналата година по не€ б€ха изплатени нищожните 107 хил. евро”, изтъкна ≈вгени јнгелов, заместник - министър на икономиката, енергетиката и туризма, на 1 февруари по време на първата от поредицата месечни срещи, посветени на предприемачеството, които се провеждат в рамките на програмата Empower за изключителни  млади предприемачи. Ќад 500 млади предприемачи и бизнес лидери участваха в обсъждането.

“460 млн. евро усвоени средства

по оперативна програма “ онкурентоспособност” по 13 процедури прогнозираме за 2010 г., 8 от които са изц€ло нови. 25 млн. евро има за подкрепа на иновативни продукти и услуги, 20 млн. евро – за средства на развитие на научни€ капацитет на български научни организации с приложни цели, още 20 млн. евро са заложени за създаване и укрепване на съществуващи технологични центрове в Ѕългари€. —редствата, предвидени за технологична модернизаци€ на малки и средни предпри€ти€ в страната са от пор€дъка на 100 млн. евро”, съобщи зам. министър јнгелов по време на първата среща по програмата Empower.
ƒо седмици ще бъде регистриран холдингов фонд, който да оперира финансовите ресурси в размер на 200 млн. лв. по програма JEREMIE, насочен към рисков капитал и рисково финансиране. «а целта ще се създадат гаранционни фондове, фондове за рисков капитал и фондове за микрофинансиране.
„”леснени€т достъп до финансиране е едно от първите услови€ за успешна дейност на малките и средните предпри€ти€”, подчерта зам. министър јнгелов, раз€сн€вайки нови€ механизъм, по който ще може да се оперира със средства по инициативата JEREMIE в подкрепа на бизнеса. Ќамал€ването на административната тежест и на осигуровките, както и преструктурирането на министерството са част от останалите мерки за осигур€ване на стабилна и предвидима икономическа среда.
јнгелов припомни, че според приетата от кабинета програма, с 20% тр€бва да бъде намал€ване на данъчната тежест до 2012 г. в икономиката. ѕриетата национална цел е съобразена с европейските директиви и с програмата "ћисли за малки€".

Ќаградата Empower се провежда с официалната подкрепа на ћинистерството на икономиката, енергетиката и туризма. “ова е най-гол€мото национално състезание за

млади предприемачи със специален фокус върху иновациите.

¬ конкурса могат да вземат участие предприемачи, които имат иде€ за нов бизнес, или са стартирали компании преди не повече от една година. »зискването е ръководител€т на кандидатстващи€ екип да е на не повече от 35 години.
1 2
ѕрепоръчваме ви:
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас