“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ≈-администраци€
27 €ну
2010
 
 

HP ще изгражда първата »— в сферата на енергийната ефективност у нас

—рокът за изпълнение на проекта по изграждане на информационната система е 6 месеца, а стойността на договора межди HewlettЦPackard и јгенци€та по енергийна ефективност е 610 233 лв.

3574 прочитани€
—траница 1 от 2

Hewlett-Packard Ѕългари€ беше избрана да въведе информационна система и платформа за електронни услуги в јгенци€та по енергийна ефективност (ј≈≈). »зграждането е в резултат на сключен договор между Ќ– и ј≈≈ по проекта „–азработване и внедр€ване на мерки за повишаване на прозрачността и почтеността в дейността на ј≈≈", който агенци€та е спечелила по ќперативна програма "јдминистративен капацитет" (ќѕј ), съфинансирана от ≈— чрез ≈вропейски€ социален фонд. —рокът за изпълнение на проекта е 6 месеца. —тойността на договора между двете организации е 610 233 лв., а сумата на проекта възлиза на 850 204 лв. без ƒƒ—.

—истемата ще въведе обективност в оценката на дейностите по енергийна ефективност и ще повиши прозрачността на работата на служителите й, см€тат от ј≈≈. ќсвен това проектът ще позволи на јгенци€та да предложи на потребителите си повече и по-висококачествени услуги. —истемата ще даде възможност на ј≈≈ да надгражда и развива функционалността й в бъдеще. „рез информационната платформа ще могат да се прав€т и справки. ўе има дискусионен форум с гражданите, които ще дават предложени€ по актуални проблеми.
ј≈≈ ще бъде собственик на системата и ще € администрира, като агенци€та ще решава кой ще поддържа софтуера.

√енерални€т директор на Hewlett - Packard Ѕългари€ »раван ’ира об€сни, че компани€та има вече спечелени подобни проекти и в други европейски държави като јнгли€ и ѕолша.
—поред него, след шест месеца ј≈≈ ще разполага с една от най-модерните системи за предостав€не на различни видове услуги и информаци€ у нас. „—лед този период ще извършим и демонстраци€ на нейната функционалност. ƒостъпът до системата ще става онлайн, чрез сайта на ј≈≈", каза още ’ира.

„√ражданите с електронен подпис ще бъдат облекчени с подаването на документи като сертификати, анализи и резюмета за обследване за енергийна ефективност - об€сни “аско ≈рменков, изпълнителен директор на ј≈≈. - »нформационната система ще има нива на достъп с публична информаци€. «адължените лица с индикативни цели ще могат да влизат в собствени€ си регистър за да провер€т какво още им остава да направ€т по отношение на енергийната ефективност. —ъс системата ще се спест€т разходи в ј≈≈ и ще се повиши ефективността на служителите."
¬ момента дейностите, свързани с работата на ј≈≈, се извършват на хартиен носител. ѕо думите на ≈рменков, чрез новата платформа ще се намали употребата на харти€. „Ќ€ма да бъдат съкращавани служители заради системата в ј≈≈, тъй като има недостиг на кадри", по€сни той.
1 2
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас