“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ≈-администраци€
26 €ну
2010
 
 

20% от »“ разходите може да спести държавата чрез управл€вани услуги

4226 прочитани€
¬недр€ването на управл€вани услуги в държавната администраци€ може да спести до 20% разходи за »“ и комуникационни продукти. ѕредимствата от прилагането на този тип услуги б€ха представени на семинар на тема „ѕо ефективна »“ и комуникационна инфраструктура при по-ниски разходи за държавната администраци€" от “елелинк и Cisco Ѕългари€, който бе открит от ѕърван –усинов - зам.-министър на транспорта, »“ и съобщени€та.
ѕред представители от различни министерствата и агенции той потвърди, че прилагането на публично-частни партньорства при управление на » “ инфраструктурата и в частност управл€вани услуги, е доказано ефективен начин за икономии на бюджетни средства.
”правл€ваните услуги представл€ват най-общо бизнес практика за изнас€не на дейности по управление на » “ към външна компани€, състо€ща се от €сно определени правила, процедури и услуги за отдалечено наблюдение, посто€нна поддръжка, прецизна диагностика и своевременно отстран€ване на възникнали проблеми при гарантирано качество на услугите чрез SLA споразумени€. „Ќа семинара б€ха демонстрирани постигнатите успехи, реализираните икономии на ресурси и оптимизиране на основната дейност при прилагане на управл€вани услуги в държавната администраци€ у нас и водещи държави в ≈вропа и света", допълват от “елелинк.
 омпани€ първа в цели€ район „¬ъзникващи пазари" получи сертификат за Master Managed Services партньор на Cisco, валиден за цели€ св€т.
CW/Ѕ
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас