“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ѕерспективи
21 €ну
2010
 
 

Gartner повишава прогнозата за ръста на глобалните »“ разходи тази година на 4,6%

–азвиващите се пазари ще се радват на най-големи приходи, a възстанов€ването от рецеси€та ще отнеме между 12 и 18 месеца.

4206 прочитани€
Gartner повиши на 21 €нуари прогнозата си за увеличението на глобалните »“ разходи за 2010 г. от 3,3% до 4,6% на годишна база, което означава $3,4 трлн. ќчаквани€т ръст контрастира със спада от 4,6 на сто през миналата година.

ѕричината за повишението е очакваното поевтин€ване на американски€ долар. Ќо компани€та предвижда и увеличението на разходите да бъде следствие и от нарастващата увереност на главните изпълнителни директори и главните финансови мениджъри поради постепенното подобрение на икономическите услови€, об€сн€ва –ичард √ордън, вицепрезидент на проучвани€та в Gartner.

–азвиващите се пазари ще се радват на най-големи приходи.  омпани€та прогнозира, че »“ разходите ще скочат с 9,3% в Ћатинска јмерика, със 7,7% в Ѕлизки€ »зток и јфрика и със 7% в региона јзи€ - “ихи€ океан.

ѕоради рецеси€та в —јў разходите ще се увеличат само с 2,5 на сто, а в япони€ с едва 1,8 процента. —ъщевременно Gartner вижда «ападна ≈вропа като лъча светлина извън развиващите се пазари и очаква повишение от 5,2% там.

ќт гледна точка на потребителите увереността изглежда ще бъде по-слаба. „ћислим, че потребителите са малко притеснени относно изгледите за работа", казва √ордън.

¬ъзстанов€ването от рецеси€та ще отнеме между 12 и 18 месеца. ¬ъзможностите за изтегл€не на кредити веро€тно ще се увеличат, което ще подпомогне ръста на разходите и компаниите може да потърс€т начини за засилването на инвестициите в хардуера през втората половина на годината, см€тат от Gartner.

IDG News Service, Ћондон

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас