Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
14 яну
2010
 
 

HP и Microsoft започват тригодишна продуктова интеграция

Споразумението ще доведе до предварително пакетирани предложения, комбиниращи сървъри, системи за съхранение, мрежови решения и софтуер.

4133 прочитания
Hewlett-Packard и Microsoft ще инвестират общо $250 млн. в рамките на три години в стратегия за интеграция на продукти, целяща значително да опрости въвеждането на технологии при компании от всички размери, съобщиха двете страни на 13 януари.

Споразумението ще използва нов модел „infrastructure-to-application" и ще доведе до пакетни предложения, които комбинират сървъри, системи за съхранение, мрежови решения и софтуер.

Това е най-дълбокото ниво на сътрудничество и интеграция и техническа работа, което сме постигали, каза изпълнителният директор на HP Марк Хърд по време на конферентен разговор. - Това е пробив за нас... [изпълнителният директор на Microsoft Стийв Балмър] и аз нямаше да се включа в този разговор, ако това бе просто поредното прес съобщение от HP и Microsoft."

Хърд уточни, че HP и Microsoft са групирали продуктите си в миналото, но изтъкна, че има разлика в дълбочината на интегрираност и във вложените инженерни усилия между групите от решения.

„Облачните" изчисления са „движещата сила зад тази сделка на този етап", каза Балмър. Някои компании може да разгърнат приложения към „облачната" услуга Azure на Microsoft, но други ще искат да използват частна версия. „Има нужда това да бъде интегриран пакет от хардуерния слой до слоя за управление и модела на приложението", добави той.

Microsoft ще използва хардуера на HP, за да поддържа Azure и наред с това HP ще доставя услуги за Azure.

По-късно тази година партньорството ще доведе до продукти, свързани с Microsoft Exchange, и до решения за съхранение на данни от висок клас за SQL Server, сподели Боб Мъглиа, президент на бизнеса на Microsoft за сървъри и инструменти. Сделката ще направи Microsoft предпочитан доставчик на виртуализационна технология за HP. Компаниите планират да доставят серия от малки пакети (Small Bundles), насочени към малки и средни фирми. Продуктите ще комбинират сървъри, системи за съхранение, мрежови решения и софтуера за управление на системи Insight на HP с виртуализационната платформа Hyper-V на Microsoft. HP ще препродава продукта на Microsoft System Center върху своя хардуер и ще направи стъпки за интегриране на Insight със System Center.

Партньорството трябва да се разглежда като еволюиране на връзката между двете корпорации, а не като реакция спрямо някакви пазарни събития, като вероятното придобиване на Sun Microsystems от Oracle, според Хърд.

[Oracle] е чудесен партньор, но аз съм тук, за да говоря за Microsoft, каза Хърд. - Мисля, че Oracle ще продължи да бъде много важен партньор."

IDG News Service, Бостън
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас