Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
13 яну
2010
 
 

2,6 GHz обхват е жизнено важен за внедряването на LTE, твърдят от GSMA

Проучване на асоциацията доказва значимостта на обхвата 2,6 GHz за развитието на мобилните ШЛ услуги

3952 прочитания
Страница 1 от 2

Лицензите за честотния диапазон 2,6 GHz ще бъдат критични за „отключване" на предимствата от глобалното развитие на мобилния широколентов пазар, показва ново проучване на щатската анализаторска фирма Global View Partners, осъществено в партньорство с GSM асоциацията. Изследването е доказало, че спектърът 2,6 GHz, който бе определен от ITU като „обхват за разширяване на 3G", ще бъде жизнено важен за задоволяване на нуждите от по-голям преносен капацитет за мобилните ШЛ услуги и пускането на мрежи от следващо поколение като LTE, които тепърва започват да се изграждат в света през тази година.
„Има явни доказателства, че обемът от данни, пътуващ през мобилните мрежи, ще расте много бързо и тази тенденция ще се засили заради популярността на смартфоните и увеличеното сваляне на музика и видео от Интернет, заяви Том Филипс, главен директор „Регулаторни въпроси" в асоциацията GSM. - Докладът набляга върху факта, че честотната лента около 2,6 GHz ще позволи на операторите бързо да увеличат обема трафик по ефективен и хармоничен начин. Наскоро издадени лицензи за този обхват в Хонконг, Норвегия, Финландия и Швеция доказа, че има много по-голямо търсене за сдвоен спектър ((FDD), отколкото за TDD варианта, като препоръчваният от ITU план Option 1 е най-добрата структура за стимулиране на пазарен ръст в технологично неутрална и конкурентна среда."
В Европа бе постигнат забележим прогрес по отношение на разпределянето на обхвата 2,6 GHz, както е споменато в плана Option 1. В страните членки на ЕС и на европейско ниво има широкомащабна договореност, че най-добрият начин да бъде постигната целта е хармонизиране и координирани действия във всички страни от региона. Проучването е показало, че трябва да се избегне неструктрурирането на този важен обхват и разпределянето му чрез разнообразни търгове или разпределяне на комбинации от нехармонизирани FDD и TDD честотни лицензи. Потенциалните предизвикателства при такъв подход включват управление на взаимните смущения, което води до намаляване на лентата от използваеми честоти или загуба на покритие в граничните региони, както и по-висока цена на оборудването.
Проучването на GSMA посочва още, че в много случаи при честота 2,6 GHz най-добрата възможност за мобилните оператори би била да придобият 2x20 MHz от съседна спектрална област, което ще им позволи да реализират високоскоростни LTE услуги с оптимална производителност. LTE, която се разглежда като технология за мобилни ШЛ услуги от ново поколение както от GSM, така и от CDMA операторите, ще осигури много по-голяма пропусквателна способност и значително нарастване на пренасяните данни в зоните с голямо търсене на тези услуги, например гъстонаселените региони. Спектърът от 2,6 GHz е идеално допълнение на 700 MHz, познат и като „цифровият дивидент", като те ще предложат ценово ефективно нациолано покритие на мобилния ШЛ достъп и в градовете, и в селските региони.
Правителствата в много западноевропейски страни, както и в Бразилия, Чили, Колумбия и Южна Африка планират да дадат разрешения за обхвата 2,6 GHz през следващите 2 години.
1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас